0 Shares 110 Views

El 28è Festival Internacional de Música Clàssica recupera el format de 4 concerts amb un programa que potencia els artistes emergents del territori

21 de maig de 2022
110 Views

La 28a edició del Festival Internacional de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana tornarà els dijous 7, 14, 21 i 28 de juliol als jardins de Món Sant Benet, recuperant el format d’abans de la pandèmia.

Degut a la recent desaparició de la mezzosoprano Teresa Berganza, que va actuar en la 12ª edició del Festival l’any 2006 al Mas de Sant Iscle, l’organització ha decidit dedicar-li l’edició d’aquest 2022.

Un any més podrem admirar talents emergents i artistes del territori, així doncs el dia 7, el concert l’oferiran els gironins Carles & Sofia Piano Duo, un duet de piano a 4 mans reconegut a escala internacional que sota el títol de “Divina Òpera” interpretaran peces de Vivaldi, Rossini, Bellini, Saint-Saëns, Puccini i Wagne.

El dijous 14, l’espectacle “Temperaments” de la trompetista santpedorenca Mireia Farrés i la pianista vinculada al món musical manresà, Mercè Hervada, acompanyades a l’escenari de l’actor amb arrels santfruitosenques Bernat Quintana. Interpretaran peces de Ravel, Falla, Enescu i Bozza i lectura d’un poema de Manuel Forcano.

El tercer dels concerts arriba el dijous 21 de juliol, sota el títol “Venècia: entre canals i música”, actuarà la jove soprano japonesa Mao Miyoshi. L’acompanyaran dalt de l’escenari la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky. En aquest concert l’actor Jordi Boixaderes serà qui faci de narrador d’aquesta proposta artística que interpretarà peces de Rossini, Hahn o Offenbach.

El darrer dels concerts serà el dijous 28 de juliol serà el torn de “L’essència del Bel Canto” amb la veu jove de la soprano Serena Sáenz i el baríton navassenc multi guardonat Carles Pachón, acompanyats al piano pel búlgar Stanislav Anguelov. Ens oferiran un recital
líric d’àries de Rossini, Mozart i Donizetti.

Tant l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñan com la presidenta de l’Associació Memorial Casajoana, Mireia Pintó, han destacat la importància de la qualitat dels artistes i l’aposta pels talents del territori, i la regidora de cultura, Laia Feliu, ha aplaudit la paritat entre els artistes.

Per la seva banda, el director de Món Sant Benet, Adrià Cots, ha destacat també la satisfacció de poder comptar amb aquest Festival per 7è any consecutiu.

El pressupost, de 40.000 €, serà finançat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la venda de les entrades, subvenció de l’Institut Català d’empreses culturals i amb el suport de nombroses empreses que esponsoritzen el Festival.

Jordi Obiols, conseller delegat de l’empresa santfruitosenca Grup Control, un dels patrocinadors del Festival, ha destacat que cal que hi hagi més empreses que s’impliquin en la cultura del territori, posant-la així a l’abast de tothom.

Recuperant l’aforament al 100%, tots els concerts es celebraran a ¼ d’11 de la nit i el preu de les entrades serà de 25 € per concert. També hi ha la possibilitat
d’adquirir un abonament pels 4 concerts al preu de 80 €.

Les entrades es podran adquirir properament a www.festivalsantfruitos.com, i presencialment a les taquilles del Kursaal de Manresa i a Foto Isidre a Sant Fruitós de Bages.

FOTOS: Dani Casas

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com