0 Shares 2760 Views

Editorial 1541

26 de març de 2021
2760 Views
Per: Brogit Difonem Cultura –

“NANO”
Fa uns dies es posava en òrbita l’”Anxaneta”, un nanosatèl·lit català. El prefix “nano” significa petit, minúscul, miniatura… per tant, un satèl·lit petit, però, tanmateix, capaç de realitzar les tasques pel qual s’ha creat, com qualsevol altre de majors dimensions. Bravo.
A casa nostre tenim diversitat de “nanos”:
La Volta Catalunya, que ha passat fa un parell de dies pel nostre poble, podríem dir que és una “nano volta ciclista” si la comparem amb les grans voltes que tots tenim al cap, però això no la fa pitjor, gaudeix de gran prestigi i és la nostra. Catalunya, en el marc sociopolític actual podríem dir que té un “nano govern”, en aquest cas intervingut i trepitjat per un gran satèl·lit veí.
Aquests exemples ens indiquen que el fet de ser “nano” no impedeix fer bé les coses, el que si pot destruir-nos és perdre la personalitat, són les ingerències, els interessos, les pressions i repressions que priven de créixer a qualsevol “nano”.
Al nostre poble també tenim els nostres “nanos” particulars:
Un “nano govern” si el comparem amb el govern Manresà, Català o Espanyol, però govern al cap i a fi! ,
i és el de Sant Fruitós, per tant, els interessos, ingerències i pressions que vinguin de fora no son bons companys de viatge, perquè impediran mirar endavant i continuar aquest viatge… el conductor que mira enrere corre el risc d’estampar-se contra un fanal o endur-se algú per endavant.
També tenim un “nano-setmanari”, el Montpeità, i és nostre, vostre, de Sant Fruitós, una publicació petita, d’abast local, però consolidada, reconeguda i que ara per ara gaudeix de molt bona salut. S’ha arribat fins aquí mantenint una premissa clara: “ser veu de tothom i portaveu de ningú”. Necessitem, com un anxaneta que dona nom al satèl.lit, el suport de tots, però és l’anxaneta qui s’enfila i se la juga a cada pas, per tant no serem nosaltres qui promoguem discussions entre la pinya, els dosos, els terços, etc… perquè això comportaria fer llenya.

Brogit Difonen Cultura.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
98 views
98 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7780 views
7780 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com