0 Shares 2073 Views

Editorial 1541

26 de març de 2021
2073 Views
Per: Brogit Difonem Cultura –

“NANO”
Fa uns dies es posava en òrbita l’”Anxaneta”, un nanosatèl·lit català. El prefix “nano” significa petit, minúscul, miniatura… per tant, un satèl·lit petit, però, tanmateix, capaç de realitzar les tasques pel qual s’ha creat, com qualsevol altre de majors dimensions. Bravo.
A casa nostre tenim diversitat de “nanos”:
La Volta Catalunya, que ha passat fa un parell de dies pel nostre poble, podríem dir que és una “nano volta ciclista” si la comparem amb les grans voltes que tots tenim al cap, però això no la fa pitjor, gaudeix de gran prestigi i és la nostra. Catalunya, en el marc sociopolític actual podríem dir que té un “nano govern”, en aquest cas intervingut i trepitjat per un gran satèl·lit veí.
Aquests exemples ens indiquen que el fet de ser “nano” no impedeix fer bé les coses, el que si pot destruir-nos és perdre la personalitat, són les ingerències, els interessos, les pressions i repressions que priven de créixer a qualsevol “nano”.
Al nostre poble també tenim els nostres “nanos” particulars:
Un “nano govern” si el comparem amb el govern Manresà, Català o Espanyol, però govern al cap i a fi! ,
i és el de Sant Fruitós, per tant, els interessos, ingerències i pressions que vinguin de fora no son bons companys de viatge, perquè impediran mirar endavant i continuar aquest viatge… el conductor que mira enrere corre el risc d’estampar-se contra un fanal o endur-se algú per endavant.
També tenim un “nano-setmanari”, el Montpeità, i és nostre, vostre, de Sant Fruitós, una publicació petita, d’abast local, però consolidada, reconeguda i que ara per ara gaudeix de molt bona salut. S’ha arribat fins aquí mantenint una premissa clara: “ser veu de tothom i portaveu de ningú”. Necessitem, com un anxaneta que dona nom al satèl.lit, el suport de tots, però és l’anxaneta qui s’enfila i se la juga a cada pas, per tant no serem nosaltres qui promoguem discussions entre la pinya, els dosos, els terços, etc… perquè això comportaria fer llenya.

Brogit Difonen Cultura.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un matí de diumenge.
18 views
18 views

Un matí de diumenge.

Redacció - 17 d'octubre de 2021
Les tres pedres
17 views
17 views

Les tres pedres

Redacció - 16 d'octubre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1012 views
1012 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 16 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com