0 Shares 785 Views

Dos projectes al concurs VIDEOMAT

3 d'abril de 2019
785 Views

Durant aquest trimestre, tots els alumnes de l’Escola Paidos hem estat treballant en un projecte de matemàtiques basat en una pregunta. Avui us presentem dos d’aquests projectes que hem presentat al concurs VIDEOMAT.

Els nens i nenes de primària de l’Escola Paidos, fem un esmorzar saludable? (3r de primària)
Els nens i nenes de tercer de primària, ens vam plantejar la pregunta següent: els nens i nenes de primària de l’Escola Paidos, fem un esmorzar saludable?

Per poder resoldre aquesta pregunta, vam veure que primer necessitavem saber què esmorzaven els nens de cada classe, des de primer de primària fins a sisè. Llavors, també vam veure que havíem de fer una llista d’aliments saludables i no saludables. Per exemple, vam acordar que esmorzar entrepà o fruita, era saludable. Contràriament, esmorzar galetes o pastes, no era saludable.

Un cop això, vam crear una enquesta, utilitzant el formulari de google i la vam enviar a cada grup/classe. D’aquesta manera, vam poder saber què esmorzava cadascú.

Vam rebre les respostes i les vam obrir amb un full de càlcul, així, vam poder agrupar i comptar quants aliments teníem de cada tipus (entrepans, galetes, cereals, pastes…).

Un cop vam tenir les respostes agrupades, vam crear un gràfic de barres, amb l’ordinador. Així, vam poder veure quants nens i nenes, de l’escola, esmorzen de manera saludable i quants no.

Finalment, vam crear un vídeo, explicant tot el procés que havíem dut a terme.

Fent aquest projecte, hem treballat diferents competències curriculars, com per exemple: la competència matemàtica, lingüística o digital.

Què és més gran, l’escola o el Camp Nou?
Un dia a la classe de mates l’Ivan i la Marta, ens van plantejar com de gran creiem que era l’Escola.
Tan gran com una pista d’atletisme? Tan gran com el circuit de Montmeló? Com l’Estadi Olímpic? El Palau Sant Jordi? o… I finalment ens van preguntar: què és més gran, l’Escola o el Camp Nou?

La veritat és que hi havia molta diversitat d’opinions, i vam estar una bona estona debatent els arguments pels quals pensavem que era més gran l’una o l’altre. Ens vam proposar fer la dinàmica 1, 2, 4. De manera que treballant cooperativament les nostres opinions van anar variant. Arribant a les següents conclusions:

De manera individual: el 58,8% creia que era més gran L’Escola i El 41,2% de la classe creia que era més gran el Camp nou.Per parelles El 68% de la classe creia que era més gran el camp nou i el 32% creia que era més gran l’Escola.En grups de 4: El 66,3% de la classe creia que era més gran el camp nou i el 33,3% creia que era més gran l’Escola.

Un cops fets els gràfics del resultats, vem decidir començar a mesurar l’Escola. Ens vam repartir els diferents espais per grups i vem pensar com ho fariem. Primer vam utilitzar una mesura no convencional: pams, passos, braçades, amb els cos… I després a la classe vam treballar les unitats de mesura. Per saber aproximadament quan media l’escola, vam mesurar-nos els pams, els peus, les passes… i vam fer els càlculs per passar els resultats obtinguts de mesures no convencionals a metres.

Per obtenir mesures més exactes, vam decidir tornar a pendre les mides amb la cinta mètrica, i així comprovar si els resultats eren correctes. I vam decidir dibuixar l’Escola a escala: 1cm – 1m. Després buscariem les mesures del camp nou i podriem comparar les mides.

Per comprovar que no hi hagués errors en les nostres mesures vam consultar la pàgina web del Cadastre, i ens va assessorar el Miquel, el professor de matemàtiques d’ESO que és arquitecte.

Per completar el nostre plànol vam aprendre a calcular el perímetre i l’àrea de l’Escola. I vam arribar a la conclusió que el Camp Nou és més gran que l’Escola.

Alumnes de 4t de primària Escola Paidos

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com