0 Shares 330 Views

Dies mundials de coses

16 de juny de 2021
330 Views
Text: Jordi Morros  Foto:  istock

Aquesta setmana s’ha celebrat el Dia Mundial de la Xocolata. Res a dir. No en sóc especialment fan, de la xocolata, però si me la trobo al davant no li faig un lleig. Si pot ser de la negra i amb molt tant per cent de cacau. La resta no és xocolata.

Em va cridar l’atenció que hi hagués un Dia Mundial de la Xocolata. Ho sabíeu ?. Jo no. Sí que hi ha els típics del Dia del Treball, LGTBI, el de la dona. Però si dones un cop d’ull a internet quedes parat de la quantitat de dies mundials de coses que hi ha. El de l’oceà, del ronyó, de l’alimentació, de la preservació de la capa d’ozó, de la llibertat de premsa, del donant de sang, el Dia Mundial del ronyó, de les balenes i fins i tot de la cervesa. Aquest setmana també s’ha celebrat el Dia Mundial de la Seguretat Vial. Per la vostra informació us diré que aquest juny també se celebra el Dia Mundial contra la Pesca Il·legal, el de la llengua russa o el Dia Global del Vent. Vull dir que per triar n’hi ha un munt.

Tants que em fa pensar que tot queda una mica desvirtuat, no trobeu ?

Vull dir que l’objectiu de totes aquestes jornades és perquè la gent prengui consciència de determinats temes, però precisament si hem de prendre consciència de tot no sé pas si hi cabrà ni si hi haurà tant espai, a la nostra consciència, a la de cadascú. Vull dir que em sap greu que hi hagi pesca il·legal o es cacin balenes, animal que em cau simpàtic. Però més enllà d’això no hi acostuma a pensar sovint. Més aviat mai.

No sé si ho sabíeu, però hi ha una diferència entre el que és una Dia Internacional de…. i un Dia Mundial de… El primer el proclama les Nacions Unides. El segon a instàncies d’agències especialitzades adherides a les Nacions Unides com la UNESCO. La resta són d’associacions i col·lectius que s’han fet populars al llarg del temps, i això vol dir que la gent se’ls ha fet seus, com per exemple el el Dia de l’Orgull LGBT, que ara se celebra a tot el món.

I no sé per què us ho deia tot això. Ah, sí. Per allò del Dia Mundial de la Xocolata, cosa que em va sorprendre. I dit això ara em vindria de gust una pressa. A veure d’on la puc rampinyar. Salut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com