El passat dia 13, va visitar l’Escola Montsenyor Gibert dins les activitats organitzades per donar a coneixer la col manresana, el xef Diego Alias, actual director gastronòmic del nou projecte de Torre Busquet.
Dins del projecte psicoeducatiu “Km0/Slow Food Education Network”, diferents reconeguts cuiners de casa nostra han elaborat receptes la base de les quals és la col manresana. Les receptes s’han realitzat, en part o en la seva totalitat, a les mateixes aules i han estat degustades pels alumnes.
En aquesta ocasió, en Diego Alias va presentar uns xarrups de mousse de patata i col amb cruixent de bacon, proposta que va ser molt ben rebuda pels alumnes que, després de tastar-la van dir, per amplia majoria, que els havia agradat.
Durant tot aquest cicle dedicat a la col manresana han passat per l’escola altres tres reconeguts cuiners com Ignasi Sala, del Mas de la Sala, Benvingut Aligué, i Quim Miró, de Castelladral, tots amb originals i variades receptes com lassagna de col manresana, xurros de col manresana amb xocolata, rotllets de col manresana amb picada de porc o el trinxat de col manresana.
L’any vinent seguiran els projectes per promocionar i donar a coneixer els productes de proximitat i les seves propietats.
Redacció