0 Shares 619 Views

Dia contra la violència masclista

1 de desembre de 2019
619 Views

El passat dilluns dia 25 de novembre van tenir lloc els actes de commemoració del “25N, dia contra la violència masclista”.

A través de la campanya del Consell Comarcal: “No et gelis davant la violència masclista”, davant del Nexe va lluir un gran iceberg on es podia distingir la part visible i la part invisible de la violència.

La violència contra la dona no només es manifesta de manera explícita. Moltes vegades pot mostrar-se subtilment fins i tot passant desapercebuda per a moltes persones.

Què és el que es veu? Els crits, insults i amenaces, els abusos sexuals, les violacions i les agressions físiques i l’assassinat al capdamunt.

L’altre costat és la part més gran, la qual es troba submergida i amb prou feines es veu. Aquí és on trobem l’arrel i la llavor de la violència: micromasclismes, la societat patriarcal, llenguatge, humor i publicitat sexista, control, menyspreu, xantatge emocional, humiliació,… Són els comportaments que, de forma subtil però incisiva, sostenen la situació de desigualtat i discriminació cap a les dones. Allà es situen tots els missatges, personals o institucionals, que normalitzen la situació de la dona com subordinada: publicitat sexista, la invisibilització de la dona, el llenguatge masclista, etc.

L’acte va tenir lloc a les 17h de la tarda amb la presentació de l’Iceberg. Persones assistents a l’acte van llegir de manera voluntària el manifest unitari contra la violència de masclista i seguidament es van enganxar a l’iceberg missatges positius i bons propòsits per assolir una societat igualitària.

El col·lectiu feminista “Mai sense veu” va omplir les faroles de la plaça Alfred Figueres amb llaços liles amb els noms de les víctimes dels feminicidis d’aquest any 2019: 50 en total (més 5 encara en investigació).

 

 

 

 

 

 

 

Es va fer un berenar i es va poder gaudir de l’espectacle infantil i juvenil La Cenicienta que vull ser, a càrrec de la companyia Dona i Cançó, dedicat a fer visibles les microviolències entre els joves.

Tan de bo algun dia no tingui sentit commemorar el 25N. Tan de bo algun dia no haguem de lamentar cap víctima més i puguem viure en una societat basada en el respecte, la igualtat i la llibertat.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com