0 Shares 495 Views

Detingut a Mönchengladbach (Alemanya) un intern pendent de judici per 5 robatoris violents que va fugir durant una custòdia policial a l’hospital de Manresa l’octubre de 2021

12 de març de 2023
495 Views
  • L’equip de Recerca de Fugitius Especials alemany, homòleg del GRAF dels Mossos d’Esquadra, juntament amb un equip especial de l’Oficina Federal d’Investigació Alemanya (BKA) van detenir el fugitiu el passat dia 2 després d’un any i mig fugit
  • El detingut es troba ingressat provisionalment en un centre penitenciari alemany, a l’espera de ser extradit i reingressat al centre penitenciari Lledoners a l’espera de ser jutjat pels 5 delictes comesos al Bages

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) adscrits a la Unitat d’Entorn Penitenciari de la Comissaria General d’Investigació Criminal han detingut un home de 29 anys ingressat al Centre Penitenciari de Lledoners on es trobava ingressat provisionalment a l’espera de judici per 5 robatoris violents al Bages.

El dia 6 d’octubre de 2021, els membres del GRAF van iniciar una investigació arran de l’evasió d’un intern que es trobava al centre penitenciari Lledoners, durant un trasllat a l’Hospital General de Manresa. L’intern va ser traslladat en ambulància des del centre penitenciari fins al centre hospitalari, ja que tenia l’espatlla dislocada.

L’intern es trobava ingressat en situació preventiva a l’espera de ser jutjat per cinc robatoris amb violència i intimidació a establiments de perfumeria i neteja, ubicats a la comarca del Bages. Per tots aquests fets, la condemna a la qual pot fer front seria d’un màxim de vint-i-cinc anys.

Després de ser assistit, en el transcurs de la conducció, va aconseguir evadir-se de la custòdia policial i fugir del centre mèdic sense poder ser interceptat. En aquests moments un dels agents va resultar lesionat, i el posterior dispositiu policial per localitzar-lo va resultar infructuós.

Els investigadors van obtenir la informació que l’intern va aconseguir marxar de Catalunya amb destí Bèlgica, tot i que no va aconseguir arrelar, per després traslladar-se a Alemanya, on disposava de diversos familiars.

Amb la constància que es trobava a Alemanya, es van activar tots els mecanismes de coordinació interpolicial. A través de la Unitat Central de Coordinació Internacional dels Mossos d’Esquadra i a través de l’enllaçde l’Oficina d’Investigació Criminal Federal de la BKA es va iniciar una investigació conjunta per localitzar-lo. Fruit de les gestions conjuntes es va aconseguir ubicar el fugitiu a l’estat deRenania del Nord-Westfalia.

Paral·lelament, els investigadors van iniciar els tràmits per sol·licitar que el Jutjat d’Instrucció de Manresa emetés una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) que facultés a les autoritats alemanyes a dur a terme la detenció.

El dia 2 de març del 2023, va entrar en vigor l’OEDE i l’equip de Recerca de Fugitius Especials alemany, homòleg del GRAF dels Mossos d’Esquadra, juntament amb un equip especial de l’Oficina Federal d’Investigació Alemanya (BKA) van detenir el fugitiu a la ciutat de Mönchengladbach.

A hores d’ara, el detingut es troba ingressat provisionalment en un centre penitenciari alemany, a l’espera de ser extradit i reingressat al centre penitenciari Lledoners de forma provisional, fins que sigui citat per comparèixer davant les autoritats judicials per ser jutjat pels delictes comesos al Bages.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com