0 Shares 360 Views

Des del 2 de gener, nou Codi de Circulació

11 de gener de 2021
360 Views

Per: Jaume Grandia.-

 

Les noves mesures del Codi de Circulació són vigents des del dia 2 de gener, i comporten canvis en les normes de trànsit. S’enduriran les sancions al volant i es trauran més punts als conductors que condueixin fent servir el mòbil; el doble que fins ara. El nou Codi de Circulació també prohibeix anar en patinet per les voreres i modifica els límits màxims de velocitat a les vies urbanes.

 

– Ús del mòbil: Es trauran sis punts del carnet per conduir tocant el mòbil. Fins ara, n’eren tres.

Velocitat en vies urbanes: Serà de 20 km/h als carrers que no tinguin separació entre calçada i vorera, un màxim de 30 a les vies d’un únic carril per sentit de circulació i es manté el màxim de 50 en les vies de dos o més carrils per sentit de circulació. No entrarà en vigor fins al 10 de maig per donar marge perquè els ciutadans les coneguin i les administracions adaptin la senyalització.

– Patinets: Es prohibeix que circulin per les voreres. Això inclou qualsevol aparell elèctric i es limita la velocitat a 25 km/h.

Avançaments en carreteres secundàries: Desapareix el marge per poder avançar altres vehicles superant en 20 km/h el límit de velocitat de la carretera. Altrament dit, a les carreteres de 90, ja no es podrà avançar a poc més de 100.

– Sistemes de seguretat: Es trauran quatre punts per no portar el cinturó de seguretat. Fins ara n’eren tres. El mateix per no portar cadiretes infantils o cascs de moto.

Inhibidors de radar: Multa de 500 euros i tres punts, s’estigui fent servir o no. Disposar d’un aparell d’aquestes característiques es considera una infracció greu.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
99 views
99 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1393 views
1393 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1237 views
1237 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com