0 Shares 814 Views

Defensem els drets de les persones amb autisme i les seves famílies.

2 d'abril de 2020
814 Views

El Trastorn de l’Espectre Autista és encara molt desconegut a tots els nivells. Tot i que en els darrers anys hem avançat, avui dia encara existeixen nombrosos mites i tòpics vers les persones amb autisme i constitueixen veritables barreres per a la seva plena inclusió social. Per aquest motiu, les Nacions Unides va declarar el 2008 el dia 2 d’abril com el Dia Mundial de conscienciació sobre l’autisme, un trastorn neurològic que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació d’un 1 % de la població.

Per commemorar el 2 d’abril, Dia Mundial de l’Autisme, l’Associació Aprenem vol continuar amb la seva tasca de sensibilització i malgrat la situació actual, donar a conèixer l’autisme a la societat connectant-nos al blau.

Defensem els drets de les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA), la igualtat d’oportunitats, la promoció i el desenvolupament de l’autonomia personal i la inclusió escolar, laboral i social. Tot i que avui en dia hem avançat en alguns aspectes, la realitat ens diu que encara hi ha molts mites i estereotips en relació amb el trastorn i les persones amb TEA i que les seves famílies encara es troben amb moltes barreres per fer efectius els seus drets i garantir una veritable inclusió.

Enguany la Campanya #CONNECTATALBLAU s’havia de iniciar avui, amb la il·luminació de blau de més 60 punts emblemàtics de l’àrea metropolitana de Barcelona i continuar amb més de 30 activitats educatives i lúdiques en diferents punts del territori. Aquesta Gran Campanya, havia de culminar a mitjans d’abril amb una Gran Festa de Cloenda ciutadana i familiar, festa que con tantes i tantes altres activitats, s’ha tingut que suspendre amb motiu del Covid-19.

#acasadeblau, una campanya adaptada al confinament pel coronavirus

Aprenem commemora enguany el Dia Mundial de l’Autisme, 2 d’abril, amb una campanya específica, adaptada a la situació actual generada pel confinament a causa del coronavirus. Els actes que estaven previstos per aquest mes d’abril queden posposats fins a nova data, en funció de com evolucionin les restriccions a la mobilitat.

#acasadeblau és la proposta per aquests dies de confinament que ens permetrà compartir a les xarxes socials fotos, vídeos, dibuixos, amb el color blau com a protagonista. L’objectiu és sensibilitzar i donar visibilitat a les persones amb TEA per trencar mites i estereotips que hi ha al voltant del trastorn fent-lo visible des de casa.

Per sumar-vos i solidaritzar-vos, podeu fer fotos o vídeos amb samarretes blaves, coreografies vestits de blau, omplir de somriures blaus els vostres balcons i finestres, etc. Qualsevol idea és benvinguda, promoveu la vostra creativitat a les xarxes amb els hashtags #acasadeblau #connectatalblau !

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
52 views
52 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com