0 Shares 293 Views

De la XINA a MANRESA

26 de maig de 2021
293 Views
Text: Francesc Gannau / Foto: istockphoto.com

 

Volia començar aquesta “OPINIÓ” parlant del col.lectiu xinès que tenim a les nostres ciutats i pobles i de la seva vessant comercial….jo diría anticomercial….compto que a ells els és igual….però ahir a mitja tarda que vaig anar a veure un col.lectiu que ténen l´oficina en un indret determinat i només obren una hora a la setmana i com que encara aquesta pandemia ens té a tots acollonits i ens priva de retrobar-nos amb les persones doncs resulta que no ténen pensament ni d´”obrir” aquesta trista hora fins a finals d´any; llavors vaig contactar telefònicament amb un responsable i com que era en un carrer del Barri Antic de Manresa i no hi havia ningú més que jo (això em pensava) em vaig treure la mascareta i vaig començar a explicar-li els motius de la meva visita i argumentar-li amb tots el ets i uts i amb un discurs sonor més aviat alt de volum ja que quan va concloure la meva arenga va sortir pel balcó un veí del segon segona i em va dir (textualment): xicot, puja!!!!….m´ho dius a mi?, vaig respondre (i és que tampoc no hi havia ningú més en aquell estretot carrer) i ell em va replicar: si, si!!!!!!….i com que a mi sempre em pica la curiositat i havent practicat durant molts anys arts marcials, vaig enfilar l´escala i amunt cap el segon segona. Allà m´hi esperava una persona que havia seguit fil per randa tot el meu discurs i havia quedat “encisat” de les meves argumentacions i en volia saber més….d´entrada ja em va fer seure en una cadira que havia estat de la primera Assemblea de la Creu Roja de Manresa i sense convidar-me a un refresc (jo no tenia pas set però és el que jo hagués fet) em va començar a explicar qui era i que volia. Pel que fa a qui era resulta que és  descendent d´una noble nissaga i que al marge de la seva preparació acadèmica va apostar per la política (activista ecologista i antinuclear) i va ser diputat pel seu partit a les Corts Espanyoles. A banda d´explicar-me detalls de la seva familia, que a MANRESA hi ha deixat una gran petja, vam estar parlant de com les empreses de l´ÍBEX 35 mouen els fils de l´economia espanyola i de com hem d´apostar per les empreses més properes, més netes i amb més vocació de servei…que és exactament el que jo li vaig explicar amb més detall i que és el que ell va escoltar des del seu balcó.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com