David Checa segon a les 24 hores de Le Mans, amb el Webike Kawasaki France.

31 d'agost de 2020
582 Views

Motociclisme / Resistència – Per: Jaume Grandia.

El pilot santfruitosenc David Checa amb l’equip Webike SRC Kawasaki France Trickstar, pilotant una Ninja ZX-10 RR #1, fou segon a la cursa de Les 24 Hores Motos de Le Mans, disputada al circuit Bugatti, tercera prova puntuable pel campionat del Món FIM Endurance 2019-2020.

A les 12 del migdia de dissabte, 38 equips de les categories EWC i Superstock van prendre la sortida per disputar la 43a. edició d’aquesta mítica prova, que per primera vegada es celebrava a porta tancada, seguint les estrictes precaucions d’higiene degut a la pandèmia Covid-19. Les primeres hores de la cursa foren molt complicades pels pilots, degut a la pluja, que deixava molt relliscosa la pista, provocant força caigudes, encara que per sort sense cap conseqüència greu pels participants. De seguida els equips oficials: BMW, Yamaha, Suzuki, Ducati, Honda i Kawasaki van encapçalar la prova. A les 4 hores liderava la cursa l’equip japonès Honda, el FCC TSR Honda France, seguit del Kawasaki de David Checa i el de la Suzuki francesa. L’Honda ja no va deixar el primer lloc, mentre la lluita era per la segona posició entre Suzuki i Kawasaki, ja que les Ducati, Yamaha i BMW van tenir problemes que els van allunyar per disputar la victòria.

Després de 24 hores  el FCC Honda, amb l’australià Josh Hook i els francesos Freddy Foray i Mike Di Meglio van imposar-se amb 816 voltes al Circuit Bugatti, Segon, amb dues voltes menys, fou el Kawaski France amb David Checa i els francesos Jerémy Guarnoni i Erwan Nigon. Va completar el podi l’equip Suzuki amb Etienne Masson, Gregg Black i Xavier Simeon, conjunt que segueix liderant la classificació provisional del campionat. Van acabar la cursa 30 equips.

La prova final de la temporada es disputarà a Portugal el 26 de setembre,  les 12 Hores d’Estoril, que decidirà tant el títol del campionat mundial EWC com la Copa Mundial de Superstock.