0 Shares 585 Views

David Checa amb l’ERC Ducati acaba quinzè a les 24 hores de Le Mans

27 d'abril de 2022
585 Views

El pilot santfruitosenc David Checa amb el seu nom equip ERC Endurance-Ducati, junt amb el valencià Xavi Forés i l’alemany P.Peter Ottl han acabat en la quinzena posició de la cursa de les 24 de Le Mans, primera prova del campionat mundial de motociclisme 2022, a l’especialitat de Resistència.
El debut de la nova formació de Ducati ha estat tota una aventura durant els últims dies. Primer l’italià Lorenzo Zanetti, la setmana passada patia una forta caiguda quan disputava una prova del campionat italià de velocitat al circuit de Misano, i fou substituït pel veterà corredor el gal·lès Chaz Davies, però aquest dimecres, quan s’havia d’incorporar a l’equip es va posar malalt. A corre-cuita la direcció de Ducatti, va fitxar al pilot alemany P.Peter Ottl, que sense cap entrenament compartia equip amb Checa i Forés. La cursa a Le Mans, també va tenir poca fortuna la Ducati, encara que en les primeres hores marxava en el grup capdavanter, a la sisena hora Xavi Forés va patir una caiguda, sense conseqüències personals però si per la màquina, que un cop reparada, sortia pilotada per David Checa en la 32a. posició. Durant tota la nit, l’equip recuperava posicions, però a falta de set hores pel final, i quan marxaven en el lloc desè, una avaria els feia perdre molt temps, acabant finalment en la quinzena posició i setena de la categoria EWC.
La 45a. edició de les 24 de Le Mans, ha estat dominada pels equips oficials Suzuki, Yamaha i Honda, després que primer la màquina BMW abandonés, i Ducati i Kawasaki patissin caigudes i avaries. Al final la lluita va quedar entre el Yoshimura SERT Motul (Greg Black, Sylvain Guintoli i Xavier Siméon) i el YART – Yamaha Official Team- amb victoria per la Suzuki amb 840 voltes. Tercer era FCC TSR Honda France a 14 voltes.