David Checa acaba tercer en el Mundial –EWC- 2021

21 d'octubre de 2021
469 Views
Per: Jaume Grandia

Després de la quarta i última prova del campionat del món de motociclisme de la categoria de Resistència –EWC-, disputada al circuit txec de Most, el santfruitosenc David Checa amb l’equip Webike SRC Kawasaki France Trickstar, junt amb els pilots Jérémy Guarnoni i Erwan Nigon, va pujar al podi, en ocupar la tercera posició final. La prova de Most, en la seva primera edició de les 6 hores, encara que amb pocs equips a la pista, -24-, quedarà a la història de la Resistència pel duel que van protagonitzar durant els darrers minuts de la cursa entre l’equip BMW Motorrad (Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger i Kenny Foray) i l’equip oficial EWC de YART – Yamaha (Marvin Fritz, Karel Hanika i Niccolò Canepa). Els pilots alemanys Markus Reiterberger per BMW Motorrad i Marvin Fritz per YART van oferir als espectadors una lluita espectacular per la victòria. Només 0’070 segons van separar les dues màquines a la meta. Un resultat absolut a la resistència mundial! Durant l’última mitja hora, Marvin Fritz va realitzar volta més ràpida en quatre ocasions. Però, finalment fou BMW que creuava primer la línia de meta i guanyava la seva primera prova del campionat del món de resistència.
El duel gairebé va eclipsar la lluita pel tercer lloc al podi entre Yoshimura SERT Motul i Webike SRC Kawasaki France Trickstar. L’equip franco-japonès Suzuki (Gregg Black, Xavier Simeon i Sylvain Guintoli) va defensar fins al final els atacs del Kawasaki francès. L’objectiu de Yoshimura SERT Motul era guanyar un 17è títol mundial amb estil i pujar al podi a Most. Van assolir el seu objectiu. L’equip Kawasaki de David Checa va ocupar la quarta posició a les 6 hores, després d’una bona cursa, aconseguint el tercer esglaó del podi general. El resum de la temporada 2021 de David Checa ha estat dos segons llocs (Le Mans i Estoril), una quarta posició (Most) i l’abandonament al Bol d’Or, que el deixava sense opció de conquerir el mundial.