0 Shares 1240 Views

DANI GINER, del restaurant marisquer CAN LADIS

3 de desembre de 2019
1240 Views

Dani Giner és l’encarregat del Restaurant Marisquer Can Ladis de Sant Fruitós, establiment que figura a la guia Michelin des de l’any 2011, puntuat amb dues forquilles.

Quina és la història del vostre restaurant?
Els iniciadors foren els meus sogres Teresa Noguera i Ladislao Velasco que el 1988 van obrir el primer establiment. L’any 2003, es van traslladar a aquest nou local, i aleshores hi vam entrar els seus fills Ladislao i Bea, que és la meva dona, i jo.

Com valoreu, que seguiu a la Guia Michelin, per a l’any 2020?
Una satisfacció per tots, i una demostració que el nostre restaurant continua sent molt ben valorat, tant pels clients com pels crítics gastronòmics.

Can Ladis segueix sent un restaurant de peix i marisc?
Sí, com sempre, des que es va obrir.

S’ha superat la crisi que es va patir fa uns anys?
Vàrem tenir la sort, que al començar aquí el 2003, gaudírem de cinc anys bons, que ens van permetre consolidar-nos i poder aguantar durant els temps més fluixos. Ara, sembla, que tot ha tornat a la normalitat i el nostre local s’omple.

D’on és la vostra clientela?
Com és natural, principalment d’aquí el Bages, però ens ve gent d’arreu del país, i als clients no els importa fer cent quilòmetres per fer un bon àpat. De restaurants n’hi ha molts, però que tinguin una àmplia oferta, des del plat del dia, fins a productes molt exclusius, ja no n’hi ha tants. A qui li agrada i pot consumir aquests productes exclusius, com un percebe gallec, llamàntols vius del país o llagostes, tot de primera qualitat fa quilòmetres fins a Sant Fruitós. Som una referència a la Catalunya Central en qüestió de peix i marisc. Tenim molta clientela de la comarca de l’Anoia, i desitjaríem obrir-nos també a la zona dels “Vallesos”, però costa força.

I el client estranger?
Poquets, turísticament el Bages no és important, encara que darrerament s’han fet força millores, però seguim sent una comarca de pas. Esperem que poc a poc, i gràcies a les iniciatives del Consell Comarcal la nostra comarca sigui coneguda pel seu potencial patrimonial i de retruc també per la seva cuina.

Les festes i altres activitats que es fan a Sant Fruitós us porten més gent?
Nosaltres sempre volem col·laborar amb tot el que es pugui i faci falta per Sant Fruitós. Estem dins l’Associació de Comerciants i volem que Sant Fruitós tingui un bon potencial comercial. Encara que Festes com l’Arròs, a nosaltres particularment no ens ajuden directament, perquè sent un dia festiu, el menjador ja el tenim normalment ple. Però sí d’altres activitats, com pot ser la promoguda pel Jaume Plans, “el 7 d’Arròs”, que es fa durant tota la setmana, o també “el 7 de Tapes”.

Teníeu un menú molt econòmic que vareu deixar d’oferir. Per què?
Des del 2003 oferíem entre setmana un menú a 20 euros, però va arribar un moment que el preu no es podia aguantar, havíem de pujar-lo o rebaixar la qualitat del menú. Això darrer hauria anat en contra nostra. Ara fa un any que vam decidir treure’l. Aleshores hem posat un menú degustació, els dies de treball a 30 euros i els cap de setmana, una mica més complet, a 39 euros,

També teniu a la vostra carta de vins, els de la D.O. del Bages…
Des de sempre són en un lloc de preferència a la nostra carta, tant els blancs, negres o rosats, i també els caves. Però no només els del Bages, en la nova carta de vins, que hem dividit en quatre apartats, a més a més dels d’aquí, hi figuren els de Catalunya, de l’estat espanyol i d’Europa.

 

 

 

 

 

Els dinars d’empresa, que es fan normalment per aquesta època, segueixen tenint tanta acceptació?
I tant! L’únic que ha variat, és que la majoria no els paga l’empresa, si no que cadascú paga la seva part.

Perspectives de futur?
Com deia, ara estem treballant molt. Encara que tot evoluciona, i cada dia hem de procurar ser més professionals, però sense deixar la nostre base, Can Ladis és un restaurant familiar amb un tracte molt proper amb el client, intentant que el comensal sempre es trobi molt a gust i surti satisfet de casa nostra. Per mantenir aquest servei, abans tancaven un dia a la setmana, i ara ho hem passat a dos, per poder descansar adequadament i atendre millor els altres dies a la nostra clientela.

Plat estrella de Can Ladis?
Els de tota la vida: la mariscada a la planxa, la sarsuela, la caldereta, el variat de peix i marisc, etc.

Per acabar, el plat preferit del Dani?
Jo sóc molt tradicional. Tàrtars freds, com el Tàrtar de salmó amb guacamole i també la sarsuela.

Jaume – Josep

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1684
957 views
957 views

Editorial 1684

Redacció - 15 d'abril de 2024
Frase de la setmana. Lluís Maicas
7468 views
7468 views

Frase de la setmana. Lluís Maicas

Redacció - 15 d'abril de 2024
Horaris i resultats del cap de setmana 13/04-ASFE
791 views
791 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com