0 Shares 235 Views

Conxita Fenoy rep el Premi Montpeità 2022

7 d'abril de 2023
235 Views

El passat divendres, primer d’abril, al NEXE-ESPAI DE CULTURA i organitzat per l’Associació Brogit Difonem Cultura, editora del setmanari MONTPEITÀ, va tenir lloc l’acte d’atorgament del Premi MONTPEITÀ corresponent a l’any 2022. Aquest premi va ser atorgat a Conxita Fenoy, bibliotecària durant trenta-tres anys de la Biblioteca de Sant Fruitós.

Va començar l’acte puntualment ja que a quarts de vuit començava un altre acte, el de l’Escola de Futbol que atorgava el premi Riudor. Gràcies a la bona entesa entre les dues associacions, Brogit va acabar l’acte abans de l’inicialment previst perquè les persones que volguessin assistir a l’acte de l’Escola de Futbol puguessin arribar a l’hora i l’Escola va retrassar mitja hora el començament.

Durant l’acte dues alumnes de l’Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós, Emma Perich i Clara Valentí, van interpretar tres peces musicals.

Primerament es va fer l’entrega del premi Subscriptor, un val equivalent al cost de la subscripció anual, 70€, que es pot bescanviar en un dels anunciants al Montpeità, aquest any Estètica Neus. El guanyador va ser en Santi Junyent.

A continuació, es va fer pujar a l’estrada a la Conxita que estava veritablement emocionada i una sèrie de persones van deixar palès el seu testimoniatge de llur relació amb la Conxita.

El primer en fer-ho va ser en Jaume Grandia, Cronista del nostre poble, que ens va explicar com es van conéixer, gràcies a l’entrevista que li va fer en Jaume just pocs dies després de la seva arribada, i d’altres anècdotes. Una d’elles relacionada amb el Montpetit.

La segona que va intervenir va ser la Teresa Riquelme, col·laboradora del Montpeità, gran lectora i usuària de la Biblioteca, i també dels Premis Montpeità. La Teresa va fer una glosa de la gran tasca que ha fet la Conxita per Sant Fruitós.

El tercer va ser en Francesc Canelles, pal de paler dels Clubs de Lectura de la Biblioteca i col·laborador del Montpeità. En Francesc ens va fer la història de cada un dels diferents clubs que hi ha, novel·la, teatre i cinema i la implicació de la Conxita.

Per acabar aquest bloc, la Raquel Aranda, amb molt de carinyo per la Conxita ens va descriure la seva experiència a la Biblioteca durant el temps que hi va treballar.

A continuació va ser en Genís Sinca, que d’una manera amena i divertida ens va fer una glossa de la Conxita a partir del dia que la va conéixer, el 6 de juny de 2014, el dia en que es va inaugurar la nova Biblioteca.

L’acte va ser interromput, agradablement, pels actors Mireia Cirera, parlant per telèfon, el seu germà Joan, demanant un llibre, i pel Xavier Segovia que, representant el paper de repartidor, va portar una caixa on hi havia un ram de flors.

Aquest emotiu acte es va acabar amb l’entrega del premi i del ram a la Conxita i la foto de tots els participants.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com