0 Shares 713 Views

Construir polígons per progressar?

25 de gener de 2019
713 Views

Fa uns dies vaig saber que la intenció del govern actual de Sant Fruitós és multiplicar la superfície de sòl industrial del municipi fins a doblar, com a mínim, la ja existent, en base a un POUM que s’ha d’aprovar.
No entenc que la idea de progrés passi per anar “encimentant” els espais propers a la població. Al polígon del Grau hi ha naus construïdes i totalment abandonades, i la zona de darrera el cementiri, paral·lela a la carretera de Sallent, està urbanitzada fa anys i no s’hi ha construït res. Hi ha hagut robatoris de cablejat i tot. Fa pena!! També hi ha molt terreny industrial disponible a la banda dreta de la carretera de Sallent, entre la carretera de Santpedor i el Pla de la Sala.
Tenint aquests antecedents, que, a més, són ben propers en el temps, quina necessitat hi ha de fer malbé més territori, de carregar-se la natura, els corredors naturals i el paisatge que caracteritzen el poble. Això és progrés?
Si aquests polígons estan buits, no vol dir que no hi hagi prou espai, vol dir que hi ha altres preferències. No podem potenciar el que tenim, en comptes de forçar el que no ens és propi? No podem fomentar el turisme (tenim prou reclams) i els espais verds, l’esport i el lleure? No hauríem de voler fer entrar el clau per la cabota.
Quan vas de viatge a altres països, a França, Alemanya, Holanda, Dinamarca…, veus poblacions mitjanes amb identitat de pobles, amb els seus espais verds i el seu encant, i no dona pas la sensació que estiguin endarrerits. Hi ha les anomenades Viles Florides, nomenclatura que va des d’una a quatre flors, en què es valora la imatge de parcs, carrers i balcons i es potencia el benestar dels seus habitants.
Darrerament, l’Ajuntament està canviant la fesomia de diferents espais al poble, i es vetlla per arreglar places i carrers, per fer-los més assequibles, no solament als cotxes sinó també a les persones. No es podria aprofundir més en aquesta línia per tal d’afavorir la qualitat de vida dels seus habitants?
És qualitat de vida ser una ciutat dormitori? És progrés? Progrés per a qui, exactament? Fomentar llocs de treball, si fos el cas, per a qui? Gent que vindrà de fora?
S’han de construir nous habitatges a Sant Fruitós? Hi ha promocions de pisos i cases que no estan ocupats per ningú.
És que, a força de construir, el poble progressarà? A mi em sembla que no. Jo voldria viure en un poble on a la nit pots obrir les finestres sense que el soroll te les faci tancar, en un poble en el que m’agradi passejar i que estigui endreçat, en el que es fomentin espais comuns i serveis per a les persones que hi viuen, on pugui créixer el comerç local i no s’hagin de tancar les botigues perquè es creen grans espais, on quan vols anar a les poblacions veïnes, o a Manresa, hi hagi un bon servei de transport públic, també els caps de setmana.
I, encara que sembli molt bucòlic, també m’agradaria que féssim del poble una vila florida, començant per les passarel·les de la Rosaleda i la nova que travessa la carretera per anar al polígon de Sant Isidre, que, a més de ser molt útils, podrien lluir ben acolorides donant la benvinguda a tots aquells que vinguin a Sant Fruitós, a treballar o a viure.
Neus Salaet Martínez

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com