0 Shares 103 Views

Conservar els aliments durant un viatge

11 d'agost de 2022
103 Views
Per Eva Remolina / AMIC -Foto: Gettyimages

Quan ens plantegem fer un viatge llarg amb cotxe i encara més si es viatja amb nens, l’habitual és emportar-se el menjar preparat en un tupper per a poder anar-lo prenent durant el viatge i així fer el trajecte més suportable i fins i tot, estalviar-nos el temps i els diners que ens suposaria parar a fer un menú en qualsevol bar o restaurant.

La conservació del menjar, especialment a l’estiu, és un aspecte que no podem passar per alt. La millor solució en aquests casos és la de disposar d’una nevera elèctrica en el cotxe de les que es connecten a l’encenedor, o en defecte d’això, proveir-se d’una nevera plena de gel, ja que ens aguantarà el menjar dues o tres hores en perfecte estat.

El problema no obstant això es planteja quan no disposem de cap sistema de refrigeració. Per a saber què hem de fer en aquests casos, facilitem alguns consells per a poder allargar el bon estat dels nostres aliments durant el més gran temps possible:

Evitar transportar congelats, així com embotits que estiguin envasats. En defecte d’això, hem d’optar per aquells que es compren curats i d’una sola peça, com és el cas del fuet, el xoriço o el llom. El pernil serrà i la cecina, malgrat comprar-los envasats, són els que millor es conserven fora de la nevera.
– Una bona opció també, tant per menjar directament com per a emplenar un entrepà és utilitzar les conserves enllaunades, com les sardinetes, la tonyina o el verat. Tant les llaunes com els envasos de vidre, aguanten pràcticament qualsevol mena de temperatura.
– Quant a les begudes, les millors són l’aigua i els sucs envasats. Els refrescos no s’espatllen, però tampoc convé prendre’ls si no estan totalment freds.
 Els lactis, així com menjars fets amb maionesa o ous, és millor evitar-los si les temperatures són molt càlides, encara que sí que podrien consumir-se en altres èpoques de l’any.
– El menjar preparat que vagi en recipients hermètics es conservarà millor si va embolicat en paper de diari o paper d’alumini.
– Un altre truc molt utilitzat i que podem fer, és posar paper de cel·lulosa en el tupper on vagi el menjar perquè aquest absorbeixi tota la humitat.
– Quant a les fruites i verdures, és convenient no guardar-les mullades, ja que l’aigua i la calor pot podrir-les de forma molt més ràpida.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record
64 views
64 views

Foto record

Jaume Grandia - 28 de setembre de 2022
Recordem la gent del poble
41 views
41 views

Recordem la gent del poble

Ignasi Sala Guitart - 28 de setembre de 2022
Mig, mitjà, medi?
53 views
53 views

Mig, mitjà, medi?

CNL Montserrat - 27 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com