0 Shares 594 Views

Confinament

15 de maig de 2020
594 Views

Per: Teresa Riquelme

Poder tenir el Montpeità número 1.500 i la rosa el dia de Sant Jordi, va ser per mi motiu de gran alegria; gràcies a l’Ajuntament i a tots i a totes les persones que ho van fer possible. En aquest temps de maleïda pandèmia de Covid-19, tota mostra de detalls com aquests pensant en les persones, grans i petits, és molt d’agrair.

Ens toca patir, aquest horror de tantes persones mortes i persones malaltes, que vés a saber quan durarà tot això, i no sabem què ens espera a cadascun de nosaltres; és un neguit constant. Per un cantó molt neguit i pena, per l’altre un gran agraïment a tot el personal sanitari que per fer la seva feina s’hi juga la vida, treballant fins a l’últim extrem de cansament. Tot i que hi ha persones que sembla que no hi pensin gaire en els altres a l’hora de fer el confinament tan necessari per evitar contagis. Se’l salten amb tota la barra com si tot això no anés per ells.

Personal sanitari i tantes i tantes persones que tenen feines de risc, les que treballent fent voluntariat de tota mena per ajudar a qui sigui, i als més necessitats, totes les persones que són conscients de la gravetat del que està passant i ajuden a fer el bé, sí a fer el bé. Potser mai no els ho agrairem tant com es mereixen.

Ens preguntem però, per què està passant tot això. Cert que hi ha hagut moltes pandèmies al llarg de la història de la humanitat, fa pocs dies que llegia unes ratlles que Josep Pla va escriure en el llibre “El quadern gris”, el 8 de maig de l’any 1918.

““Com que hi ha tanta grippe, han hagut de clausurar La Universitat. D’ença d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell…””

De moment però estem patint aquest coronavirus que ningú se l’esperava i el més important és trobar medicaments, vacuna o el que sigui per poder frenar aquesta malaltia. I potser els científics, biòlegs, i altres estudiosos ens exposaran els seus criteris del per què pot haver passat tot això tan greu. Jo penso que a la mare Terra l’hem maltractada i si aquest virus pot ser una queixa, un avís que ens vol dir que ens hem passat, jo no ho sé. Però potser plantejar-nos-ho seria un bon exercici.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
29 views
29 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com