0 Shares 765 Views

Comunicat referent al ple extraordinari on s’havia d’explicar el POUM i votar-ne l’aprovació inicial

15 de març de 2019
765 Views

El passat dimecres 6 de març la sala de plens del nostre ajuntament vivia una situació insòlita. Després d’una setmana de reflexió i allunyant-nos de les respostes en calent, creiem necessari fer una reflexió del que es va viure i explicar el nostre posicionament.
El ple extraordinari convocat per a l’aprovació inicial del POUM (Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal), on des del govern municipal i arrel de les pressions rebudes s’havia convidat incisivament i fins al mateix dia a tots als ciutadans a assistir per rebre informació “verídica” sobre aquest document va tenir una durada de 10 minuts. Temps suficient perquè la sala, plena de gent expectant, pogués escoltar el comunicat de l’alcalde i veiés com es retirava el punt únic l’ordre del dia sense rebre més informació sobre el POUM com es venia anunciant, ni que es permetés que l’oposició donés el seu punt de vista i intervingués en el ple.
Una dada, PdeCat i ERC sumen 6 regidors de 13 i representen 1.506 votants per 1.270 de Gent fent Poble i 470 de PSC. Tot i això, sembla que no hi podíem tenir res a dir en aquest ple.
Arrel d’això, en primer lloc lamentem que el govern municipal no atengués les nostres advertències prèvies fins que ha cedit a la pressió social i la proximitat de les eleccions per fer-se enrere amb una manera que considerem impròpia i que visualitza com s’havia portat la creació d’aquest document: lluny de buscar el consens amb tots els partits.
També cal partir de la base que la proposta que s’ha escollit de l’Avanç no era la que el nostre grup municipal hauria tirat endavant i, tot i així, hem fet l’esforç de participar en totes les reunions a les que se’ns ha convocat participant de forma activa i en positiu, intentant aportar solucions i millores significatives.
Hem de posar de rellevància el temps que s’ha tardat en elaborar la proposta definitiva i el poc temps que hem tingut per poder consensuar temes. S’ha fet més feina en referència al consens i a les propostes durant l’últim mes que en els darrers 4 anys, principalment degut a la reunions convocades per part de l’equip de govern en vista de les dificultats que tenien per tirar endavant la seva proposta. De fet, en aquestes reunions se’ns ha reconegut que potser s’havia “fet tard i malament”. Per tant pensem que tot just ara ens trobem a l’inici del que ha de ser un treball conjunt de tots els grups per tirar endavant un document de consens.
Finalment, ens mostrem especialment crítics amb la manca de participació ciutadana que ha tingut aquest POUM. L’obligació d’un govern és fer un procés participatiu on la ciutadania s’hi vegi implicada i compromesa, entenen i sent conscients de la importància del POUM per un municipi i explicant-lo clara i obertament en totes les seves fases.
Dit això, cal explicar quin és el POUM que creiem que es mereix Sant Fruitós de Bages i la seva gent:
1. Consens de tots els grups municipals o, com a mínim, d’una àmplia majoria.
2. Veritable participació de la ciutadania amb coneixement de causa i recollint les diferents sensibilitats
3. Escolta activa de les propostes de la resta de grups municipals.
4. Transparència, veracitat i temps suficient per poder treballar i consensuar el pla.
El POUM és un document d’especial rellevància i transcendència pel qual és necessari establir unes bases sòlides per tal que el poble, els seus habitants i les noves generacions tinguin un millor futur en el context d’un projecte creat conjuntament.
La nostra predisposició des del primer moment ha estat fer el millor POUM possible per a tots, predisposició que hi és i hi seguirà sent i si cal liderant-lo, per acabar aprovant un POUM amb consens polític i social
Junts per Sant Fruitós

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com