0 Shares 675 Views

Comunicat d’ERC Sant Fruitós en relació a la suspensió de l’aprovació del POUM

8 de març de 2019
675 Views

Des del grup municipal d’Esquerra a Sant Fruitós de Bages manifestem que el fet que l’Alcalde hagi decidit retirar del Ple Extraordinari el punt d’aprovació del POUM, ens ha sorprès, alhora que ens satisfà. Ens sorprèn perquè si s’havia de retirar no calia tanta parafernàlia; val a dir que no se’ns va permetre parlar en el ple fallit, per tant, sorprèn per la manca de valentia a l’hora d’afrontar i argumentar una proposta d’ordenació en el ple, i amb una sala plena de públic, i amb l’oportunitat de debatre obertament amb la resta de grups municipals. Ens satisfà perquè el poble té una nova oportunitat de dir-hi la seva. Esperem que així sigui, abans de fer una aprovació d’un model de poble que la ciutadania no coneixia.
Aquest POUM no tenia el suport d’ERC, per tant, li mancava el consens amb el que es recomana que aquests projectes s’aprovin. Però no només li mancava el nostre suport, sinó també el de bona part de la ciutadania, que així ho ha mostrat en diferents ocasions.
El fet que ara se suspengui la seva aprovació obre una oportunitat de millorar el document i sobre tot de buscar el consens entre tots els grups polítics, afavorint la informació i la participació ciutadana, i al cap i a la fi fer un planejament millor per tots els santfruitosencs. Esperem que així sigui. Des d’ERC hem intentat aportar el nostre treball i la nostra col·laboració en tot moment, i ho seguirem fent.
Per a ERC Sant Fruitós, el fet que aquest POUM estava generant cada cop més polèmica entre la ciutadania ha fet reaccionar al govern municipal per cercar el suport de tots els grups municipals, però a darrera hora. Les reunions s’han fet tard, tot i que han sigut positives, però l’anar tan a darrera hora ha impossibilitat que les modificacions quedessin reflectides en el document.
Essencialment els motius pels quals ERC no estem d’acord amb el POUM ara aturat són :
– La poca informació a la ciutadania i la manca de transparència.
– Que el procés de participació oficial no s’ha respectat en la proposta.
– Que les “Reserves de sòl” proposades per l’equip de govern, i que han anat canviant de nom en els darrers dos mesos en un intent de dissimular-les a l’opinió pública, són absolutament innecessàries per al nostre municipi, i perjudiquen la qualitat de vida dels veïns.
– Que la planificació de les zones de creixement previstes al POUM no responen al model de poble sostenible i respectuós amb el medi, que ERC defensa.
Cal explicar que fa més d’un any, en la primera aprovació del POUM (amb dues alternatives) el Grup Municipal d’ERC es va abstenir, obtenint el compromís de l’equip de govern que la següent tramitació seria consensuada. Finalment però el pla que avui s’hauria d’haver presentat, ha renunciat a la majoria de les propostes que gaudien de consens. Només es mantenien 6 dels 20 punts en els que coincidíem.
A més d’això el POUM mantenia les AIT (Àrees d’Interès Territorial) que impliquen la reserva de sol industrial, sense la protecció d’importants zones naturals del municipi. ERC es va oposar frontalment, des de l’inici i en tot moment a l’aprovació d’aquestes reserves de sòl, i per tant ara seguim amb el mateix criteri. Els informes ambientals de la Generalitat van en contra de les reserves, i mantenir-les al document anava en contra de l’informe del Departament d’urbanisme
ERC no podia aprovar un POUM en contra de la opinió de bona part de la ciutadania, del consell assessor i de la nostra manera de veure i viure el model de poble.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com