0 Shares 582 Views

Comunicat conjunt dels grups municipals de PSC, JxSF i ERC a Sant Fruitós de Bages.

16 de maig de 2020
582 Views

Sant Fruitós ha estat 15 dies sota mínims en ple desconfinament.

Podem repartir roses però no mascaretes ni EPI’s.

Sant Fruitós ha viscut els últims 15 dies un dels pitjors exemples de mala gestió del
desconfinament de tot Catalunya. Si bé no era prudent fer pública aquesta informació quan el municipi estava en una situació d’extrema vulnerabilitat, si que desprès d’escoltar les explicacions de l’alcalde al ple de dijous, creiem que cal explicar-ho.
L’Ajuntament de Sant Fruitós va fer les proves de la Covid-19 a treballadors municipals, però l’Alcalde de Sant Fruitós, obviant tot tipus de criteri sanitari o de seguretat, va reunir a tots els treballadors de la brigada al magatzem municipal, i va decidir que calia repartir roses i contes a totes les cases del municipi.

Es podia haver fet aquesta tasca amb voluntaris, o esperar a tenir el resultat de les proves, però, no va fer cas a ningú i va tirar pel dret. Val a dir, que per acabar de reblar el clau, existeix un desconeixement total sobre el que és optimitzar els recursos municipals, ja que per Sant Jordi quan es van repartir a totes les llars del nostre municipi una rosa i un exemplar del Setmanari Montpeità, i al mateix temps, a totes les cases amb infants nascuts entre el 2007 i el 2020 es va fer arribar un exemplar del conte que edita l’Ajuntament “Sala i Ricardis a les pintures rupestres”, doncs desafiant la lògica més elemental, en lloc de deixar-ho tot en un únic viatge, es van realitzar fins a tres viatges, un per cada objecte, multiplicant per tres el risc que corrien les persones que realitzaven aquesta tasca.
Un cop ja fet el repartiment, les proves van donar positiu de COVID-19 en varis
treballadors, i per tant l’ajuntament havia enviat persones amb el virus a les cases del municipi.

A part de l’animalada sanitària que això suposa, la conseqüència ha estat que, tot el personal de protecció civil i de la brigada municipal ha estat com a mínim una setmana sense poder treballar i només 5 dels 14 membres de la policia local disponibles.
El cas de la policia és especialment preocupant, ja que encara ahir durant el ple, el senyor Batanés ens explicava els torns de 12 hores que els policies han hagut de suportar durant dies i sense pràcticament descans. El que no quedava clar, és com realitzaven torns on calien 6 efectius diaris (una parella per torn, més una parella de reforç durant el dia), si han tingut durant un període de més de 15 dies només cinc efectius disponibles. Està clar que les matemàtiques és una assignatura pendent per a molts.
Els últims 15 dies Sant Fruitós ha estat sota mínims, just durant l’inici de la desescalada i l’aplicació de les franges horàries. Quan més calia posar ordre a l’espai públic per fer-lo segur; a Sant Fruitós això no ha estat possible degut a una mala gestió dels recursos.

Altres conseqüències d’aquesta negligència política, és que no s’han pogut repartir les mascaretes als domicilis, perquè ja no hi havia suficient personal per fer-ho. Probablement la decisió més assenyada i que la oposició vàrem proposar i recolzar, no es va poder dur a terme de forma adequada perquè les prioritats no es regeixen per criteris sanitaris sinó emocionals, festius i electoralistes.
Per altra banda s’han hagut de demanar reforços a la policia d’altres municipis, en
situacions d’urgència que s’han donat durant aquest període i recórrer a fer contractacions d’urgència tant per la brigada com per la policia per poder resoldre el buit professional que el poble tenia.

Tot plegat un xafarranxo de gestió improvisada i irresponsable, que malbarata el pressupost municipal, que tant ens caldrà per sortir de la crisi. De fet ahir es va aprovar la incorporació de romanent que deixarà aquest recurs gairebé esgotat per aquest exercici, amb el problema que això pot ocasionar quan calgui continuant prenent mesures que realment siguin necessàries.
El poble on es van poder repartir roses i mones de Pasqua no ha pogut repartir
mascaretes i EPI’s, una metàfora de la mala gestió del govern de Sant Fruitós de
Bages.
Cal però donar les gràcies a l’esforç dels treballadors i treballadores de l’ajuntament i especialment el sacrifici addicional dels membres de la policia local i de Protecció Civil, que han hagut de suplir amb esforç personal la falta de sentit comú de l’alcalde.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Transhumància
133 views
133 views

Transhumància

Redacció - 2 d'octubre de 2023
6a edició de la Mini Copa Bages
17 views
17 views

6a edició de la Mini Copa Bages

ASFE - 2 d'octubre de 2023
Frase de la setmana. Raimon
5897 views
5897 views

Frase de la setmana. Raimon

Redacció - 2 d'octubre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com