0 Shares 235 Views

Comença la primavera 2023

20 de març de 2023
235 Views

Avui dilluns, dia 20 de març, a les 22 hores i 24 minuts hora oficial peninsular, serà l’equinocci de primavera i el començament d’aquesta estació que durarà 92 dies i 44 minuts, s’acabarà el dimecres, 21 de juny amb el solstici d’estiu.

La primavera es una època de l’any desitjada i alegre ja que comença el bon temps, els arbres, les plantes i les flors comencen a florir i els paisatges tornen a ser verds.

Venus i Mart els podrem veure al capvespre, Júpiter serà visible, també al capvespre però nomes fins abril, a partir de maig el podrem veure al mati, i  Saturn el podrem veure també a la matinada.

Venus serà ocultat per la Lluna el 24 de març i Júpiter ho serà el 22 de març, el 19 d’abril i el 17 de maig.

El dia 20 d’abril, tindrà lloc un eclipsi híbrid de Sol que podrà veure’s des d’Austràlia, Timor i Papua, i el 5 de maig, tindrà lloc un eclipsi penombral de Lluna que es podrà veure des d’Àfrica, Àsia i Austràlia.

Durant aquesta primavera podrem gaudir de les pluges d’estrelles dels Lírids cap el 22 d’abril i dels Eta Aquàrids cap el 5 i 6 de maig.

Les Llunes plenes durant la primavera seran el 6 d’abril, el 5 de maig i el 4 de juny.

A la matinada del diumenge 26 de març, es produirà el canvi d’horari, passant al horari d’estiu. A les 2 de la matinada hora peninsular haurem d’avançar el rellotge fins a les 3, aquest dia, per tant, tindrà oficialment tan sols 23 hores.

Àngel Masallé

Foto: Dani Casas

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com