0 Shares 2197 Views

Com viu el confinament l’Alba Santmartí.

19 d'abril de 2020
2197 Views

Nom: Alba Santmartí Sanz

Edat: 28 anys

País de residència: Londres, Anglaterra

Quina feina hi fa aquí habitualment: Estic fent el doctorat en ciència de materials al departament d’aeronàutica a la universitat Imperial College.

Com viu aquests dies i com ho porta la gent d’aquí: Ara mateix se suposa que estem al pic de la pandèmia aquí a Anglaterra (15/4/2020). Jo ja porto més d’un mes confinada així que se m’està fent bastant llarg i pesat, suposo que igual que per a la majoria de gent que viu en confinament. La veritat és que Londres sembla una ciutat diferent des de que estem confinats. Abans se sentia molt trànsit i gent als carrers però ara hi ha molt més silenci llevat de les ambulàncies que circulen pel carrer més sovint… Tot i això estem tenint el millor mes d’abril des de feia anys. No ha plogut des de fa setmanes i per setmana santa vam arribar a tenir temperatures de fins a 25 ºC. Personalment estic agraïda que ens deixin sortir al carrer a estirar les cames, tot i que hi ha gent que abusa i es veuen els parcs de Londres amb gent que no respecta els 2 metres de distància estipulats pel govern per mitigar el nombre d’infeccions. Tot i així, la immensa majòria de la gent té un comportament exemplar i tenen la típica mentalitat anglesa del “Keep calm and carry on” (Mantenir la calma i tirar endavant).

Segur que està molt ben informada del nostre confinament a casa. Què n’opina de la gestió de la pandèmia per part dels polítics catalans i espanyols?: Crec que caldria haver estat molt més preparat per afrontar una crisi sanitària d’aquest tipus. És una llàstima que, des del mes de gener que ja se sabia que existia aquest virus, el govern espanyol no hagi utilitzat els primers mesos de l’any per comprar suficients tests per detectar el coronavirus quan hi havia pocs casos i no es tingués suficient material de protecció pels treballadors essencials. També penso que s’haurien d’haver adoptat mesures de confinament més aviat per tal de limitar el nombre de persones afectades pel covid-19. Tot i això, m’alegro de veure que les mesures de confinament adoptades a Catalunya i a Espanya semblen funcionar ja que el nombre d’infeccions va disminuint.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com