0 Shares 896 Views

Com viu el confinament la Clàudia Canal.

9 de maig de 2020
896 Views

Nom: Clàudia Canal Prat

Edat: 27 anys

País de residència: Alemanya (regió del “Palatinat”)

Quina feina hi fa aquí habitualment: Sóc enginyera química i treballo en una empresa química fent d’enginyera de processos per a la planificació i construcció o remodelació de plantes químiques.

Com viu aquests dies i com ho porta la gent d’aquí:
A Alemanya com ja sabeu hi ha molts menys morts que en comparació amb Catalunya o Espanya per això el confinament no ha estat tant estricte com el vostre.
A Alemanya tothom qui no treballés en el sector dels serveis o l’educació ha pogut treballar sense interrupcions, fins i tot els de la construcció. Les empreses han intentat reduir el nombre de gent a les oficines i fomentar el treball telemàtic, com en el meu cas.

Nosaltres però, sempre hem pogut sortir al carrer sense franges horàries i acompanyats com a màxim d’una persona. Només poden sortir un grup més gran de persones si viuen junts.
A tot arreu es van posar normes de seguretat i higiene molt semblants a les que vosaltres ja coneixeu. Des de la setmana passada, és obligatori portar el nas i la boca tapats per a entrar a qualsevol botiga i als mitjans de transport públic.

Pel que fa al que sent i pensa la gent d’aquí, doncs hi ha de tot, com a tot arreu. Alguns tenen molta por o respecte de la situació i altres no l’entenen, tot i que tothom compleix molt bé les indicacions, almenys al poble on visc. Els que ho tenen més complicat són les famílies. Treballar telemàticament i cuidar dels nens a la vegada no ha de ser fàcil.
Pel que fa als hospitals, aquí no han arribat a col·lapsar-se en cap moment, però el que si que s’ha dit molt és que no hi havia suficients EPIs per als professionals.

Per a mi personalment, el que ha estat més difícil és no poder venir a visitar a la família. Tenia vols per a l’abril i hauria de tornar a venir al juny i tampoc podrà ser. El fet de no poder abraçar als teus durant mig any (l’últim dia que vaig estar a St. Fruitós va ser el 9 de gener) sense estar planejat és molt dur, especialment quan veus que ho estan passant pitjor que tu i no hi pots fer res.

Segur que està molt ben informada del nostre confinament a casa. Què n’opina de la gestió de la pandèmia per part dels polítics catalans i espanyols?
Jo crec que si que estic ben informada del que passa, sobretot tenint la mare treballant a Althaia. El tema de la gestió de la pandèmia penso que a Espanya en general es va reaccionar massa tard i de forma poc contundent, però això ara és molt fàcil de dir. En cap cas m’agradaria estar en la seva posició.

Penso que el tema de la desescalada s’ha de fer amb molta cura i molt a poc a poc, la gent està cansada d’estar a casa i només vol sortir i això és perillós. No es pot baixar la guàrdia. Que el nombre de infectats i/o morts baixi no significa que estiguem millor. La gent tancada a casa no es pot infectar, i això el govern ho hauria de tenir molt en compte.
En el que si crec que es pot criticar a la política és en el tema dels ERTOs. No pot ser que a hores d’ara hi hagi gent que encara no hagi rebut els diners que li pertoquen. Si el govern no era capaç de facilitar aquests diners tal i com ho va dir, i penso que això ja ho sabien des d’un bon principi, haurien d’haver buscat una altre alternativa.

Per finalitzar, donar molta força a tothom per a tirar endavant i donar les gràcies per poder explicar la situació aquí a on visc. Espero poder voltar pels carrers de St. Fruitós molt aviat.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Responsabilitat en la politica municipal
40 views
40 views

Responsabilitat en la politica municipal

Agrupació PSC de Sant Fruitós de Bages - 26 de setembre de 2022
Frase de la setmana. Aldous Huxley
3467 views
3467 views

Frase de la setmana. Aldous Huxley

Redacció - 26 de setembre de 2022
Opinions de sobretaula: Pena i vergonya!
48 views
48 views

Opinions de sobretaula: Pena i vergonya!

Joan Baraldés - 25 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com