0 Shares 357 Views

Cinema i Teatre – Cuestión de sangre, de Tom McCarthy.

25 d'agost de 2021
357 Views

Per: Joan Millaret / AMIC

Camí a la redempció. Peu de foto: CUESTIÓN DE SANGRE de Tom McCarthy.

El cineasta Tom McCarthy, guanyador de l’Oscar per la seva pel·lícula sobre el periodisme ‘Spotlight’ (2015), estrena ara als cinemes un correcte i contingut melodrama paternofilial, ‘Cuestión de sangre’, just després de la seva preestrena mundial en el Festival de Cinema de Canes. El film està protagonitzat per un pare esquerp i solitari, Bill Baker (Matt Damon), operari en una explotació petrolífera d’Oklahoma, un home assetjat per la culpabilitat que fuig d’un passat vergonyós a la recerca de la seva redempció personal. Bill busca la restitució de la seva credibilitat malmesa intentant recolzar a la seva filla, Allison (Abigail Breslin), tancada en una presó marsellesa acusada d’assassinat, a través de visites periòdiques.

En aquest film de reconciliació familiar ple de desencontres i desavinences, el pare es sacrificarà per la causa de la llibertat de la seva filla fins al punt d’instal·lar-se en aquesta capital mediterrània. Aquesta lluita personal aporta alguns ingredients del gènere del thriller carcerari quan el film gira al voltant de motius com la innocència o la culpabilitat d’Allison o els tombs que dona el procés judicial de la filla per intentar buscar el seu alliberament.

Com a rerefons batega de forma evident el contrast cultural que sorgeix des del moment que Bill s’estableix a Marsella mentre intenta refer la seva vida tot establint una relació d’amistat amb una actriu francesa, Virginie (Camille Cottin), i connectant molt bé amb la seva filla. Un xoc cultural de contrastos que va més enllà dels tòpics de cada país – cas del rugbi americà versus el futbol europeu, en aquest cas concret, l’Olímpic de Marsella -, abordant també la distància ideològica que sorgeix entre un perfil de votant reaccionari de Trump i una dona francesa més intel·lectual i liberal.

Matt Damon destaca especialment en la figura d’un home simple, religiós i introvertit, en què la seva inexpressivitat i la seva rigidesa contribueixen a crear aquest prototip d’home tan conservador com distant. Cal parar atenció al títol original del film, ‘Stillwater’, població original de pare i filla, nom que juga un paper determinant de la trama. Per acabar estaria bé citar que, tot i que la pel·lícula mai fa referència a que ha estat inspirada en fets reals, la trama d’Allison Baker recorda massa el cas verídic de l’estudiant americana Amanda Knox l’any 2007 a Itàlia quan va ser incriminada i empresonada per matar a una amiga seva.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer
23 views
23 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer

Galdric Sala - 1 de febrer de 2023
UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES
38 views
38 views

UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES

Comunicació Grup Municipal Gent fent Poble - 31 de gener de 2023
Frase de la setmana. Lao Tse
3988 views
3988 views

Frase de la setmana. Lao Tse

Redacció - 30 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com