0 Shares 898 Views

Celebració dels 15 anys d’agermanament Alcalá del Valle-Sant Fruitós de Bages

7 de setembre de 2018
898 Views

El passat cap de setmana es celebraren els actes del 15è aniversari de l’Agermanament de Sant Fruitós de Bages amb la població gaditana d’Alcalá del Valle, origen de moltes famílies andaluses que van venir a viure al poble, els anys 60 i 70 del segle passat. Fou el 16 de febrer de 2003, que l’alcalde d’Alcalá, Juan Jiménez i el de Sant Fruitós Josep Rafart inauguraven una nova plaça santfruitosenca, que portava el nom d’Alcalá del Valle, i després signaven l’acte d’Agermanament.

Aquesta plaça, el passat dissabte, fou el punt de trobada de visitants i vilatans, amb la presència de l’alcaldessa d’Alcalá, Dolores Caballero acompanyada d’una seixantena d’”Alcalareños”, desplaçats amb autocar fins al Bages. També l’alcalde Joan Carles Batanés (junt amb altres regidors del consistori santfruitosenc, i representants d’entitats locals, participaren en la cercavila fins a la plaça Onze de Setembre, on va tenir lloc l’acte de commemoració de l’agermanament amb un intercanvi de cultures andalusa i catalana, amb l’actuació dels Gegants i Grallers de la colla gegantera local, de l’escola de ball Lourdes Jimenez, de l’Esbart Som Riu d’Or, la colla sardanista Dintre el Bosc, la Tercera Joventut de Sant Fruitós i el Grup l’Alba de l’Esplai de la Gent Gran. Després del sopar popular, continuaren els espectacles folklòrics i es va cloure amb un final de festa amb Los Bingueros.

El diumenge, després de la Missa Rociera, en el Cobert de la Màquina de Batre es van reunir uns 700 comensals a l’Arrossada Popular, preparada per la Colla de Cuiners de la Festa de l’Arròs, i que va servir per posar brillantment el punt final als actes d’agermanament.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com