0 Shares 221 Views

Catotron, el primer motor de síntesi de veu en català.

28 de novembre de 2021
221 Views

Per ACN / AMIC – Redacció – 

La cooperativa Col·lectivaT crea una eina que permetria que els assistents Alexa, Siri o Google parlessin en llengua catalana.

La cooperativa Col·lectivaT ha creat Catotron, el primer motor de síntesi de veu en català. Amb aquesta nova eina es podrà fer parlar aplicacions i dispositius com Alexa o Siri en llengua catalana, una opció que fins ara no es trobava disponible. A més, Catotron utilitza programari lliure i, per tant, es posa a l’abast de qualsevol desenvolupador de software. “Totes les versions amb llicències obertes es basen en l’anglès; […] ara s’obren infinitat d’oportunitats per fer parlar català qualsevol dispositiu o aplicació d’una forma molt poc costosa”, explica la cooperativa en un comunicat emès aquest dimarts.

Segons Col·lectivaT, el seu ús es pot estendre a productes infantils, de conducció o per a persones que volen aprendre la llengua. Catotron ha estat creat per experts tecnològics de la cooperativa Col·lectivaT, en col·laboració amb investigadors de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

La cooperativa té la seu a Barcelona i està formada per un equip tecnològic d’origen turc que desenvolupa tecnologies innovadores sobre llengües minoritzades. L’equip que ha desenvolupat Catotron està format pel lingüista computacional Alp Öktem i l’enginyer de dades Baybars Külebi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com