0 Shares 182 Views

Castellolí ofereix un servei gratuït de residència canina la nit de Sant Joan: “Volem evitar l’angoixa dels gossos”

5 de juny de 2024
182 Views
Per: Mar Martí / Nia Escolà

Les instal·lacions estan allunyades del poble i no hi arriba el soroll dels petards

Per a la Tamara Tauste, veïna de Castellolí (Anoia), la revetlla de Sant Joan és “horrible”. Viu molt a prop del lloc on es troba la gent del poble per fer la foguera i té dos gossos que pateixen el soroll dels petards. Especialment un. “Quan sent un petard, comença a bordar i a córrer per tota la casa. Té pànic”, lamenta en declaracions a l’ACN. Però aquest any, a més, la situació s’agreuja perquè li han detectat una malaltia al cor que no li permet prendre cap medicació. Per això, Tauste va demanar a l’Ajuntament si es podria trobar alguna solució. I, per primer cop, Castellolí oferirà un servei gratuït de residència canina la nit de la revetlla. Es tracta d’un “hotel” caní, situat a 2 km del poble i on el soroll dels petards no se sent.

La revetlla de Sant Joan és un dels dies amb més feina de l’any a les residències canines. En el cas de l’hotel caní El gos blanc, de Castellolí, el seu propietari, Albert Grados, explica que té clients d’arreu de la comarca i, fins i tot, de fora. Segons explica, els petards poden generar molta angoixa als gossos perquè “s’ha de partir de la base que hi senten 10 vegades més que els humans”. “A més, quan senten un petard, no saben per què és, i això els genera un gran estrès”, subratlla.

Per això, hi ha molts propietaris que opten per portar el gos a una residència canina i estalviar-los aquest patiment. Precisament aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Castellolí amb aquesta nova iniciativa. “Posem on posem els petards, afectaran algú. Per això, vam pensar que el més just seria fer a la inversa: agafar tots els gossos i portar-los a un paratge idíl·lic perquè puguin passar la nit sense aquest estrès”, subratlla l’alcalde, Joan Serra.

Els veïns que necessitin el servei poden fer la gestió a través de l’Ajuntament. La data màxima per sol·licitar-lo és el 14 de juny, ja que el centre necessita fer les previsions d’aforament.

Desenes de possibles usuaris

L’Ajuntament es fa càrrec de tota la despesa, que és de 27 euros la nit per gos. La ubicació de la residència canina, que té capacitat per a una vuitantena de gossos, és perfecta per evitar el soroll dels petards. Està situada a 2 quilòmetres del poble, i en una zona elevada.

De moment, l’Ajuntament encara no té clar quanta gent es beneficiarà del servei, tot i que segons l’alcalde hi ha desenes de persones que podrien estar interessades. En el cas de la Tamara Tauste, encara ho ha de valorar amb el veterinari del seu gos. “És un gos molt familiar i amb la malaltia que té, encara hem de valorar si seria o no beneficiós per a ell”, explica.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
51 views
51 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com