0 Shares 67 Views

Brevet 300 del Centenari

23 de juny de 2022
67 Views

Randonneurs de Catalunya és una entitat creada a Sant Fruitós de Bages el 2011. Les activitats estan emmarcades dins del cicloturisme de llarga distancia, som excursionistes en el mon del cicloturisme o sigui una modalitat d’esport, consistent en recorrer llargs itineraris, amb un temps relativament curt. Randonneurs de Catalunya és el Club de Referència de tots els Randonneurs de Catalunya i Espanya (excepte Euskadi).

Per conmemorar el Centenari del primer Brevet 300 (fer tres-cents kilòmetres en menys de 20 hores) que es va córrer el dia 11 de juny del 1922 organitzat per l’Audax Club Parisien, Randonneurs de Catalunya  va decidir organitzar el Brevet 300 del Centenari el passat dissabte 11 de juny

El recorregut va ser de 300 km amb un total de 2700 metres de desnivell positiu, amb sortida i arrribada a Sant Fruitós de Bages. Va Sortir del Cobert de la Màquina de Batre, passar per Manresa, Rajadell i Calaf, alta Anoia, cap a Sant Guim de Freixanet, ja en terres de la Segarra, i  a la Font de Gàver on neix el riu Sió, i d’allà, seguint el seu curs fluvial, tot atravessant les comarques de l’Urgell i Noguera, fins a Balaguer on hi ha l’aiguabarreig  d’aquest petit riu amb el Segre. Es va continuar per la C-26 cap Algerri i Alfarràs, aquí van circular 3 km per dins l’Aragó ja en direcció Almacelles comarca del Segrià, passàren per Lleida, Bell-Lloc al Pla d’Urgell, seguint per la N-II i trams de la via de servei fins arribar a Tàrrega, altre cop en terres de l’Urgell, per dirigir-se a Concabella, i d’aquí cap a Sant Ramon, Calaf, Rajadell, amb arribada a Sant Fruitós de Bages al Cobert de la Màquina de Batre, on hi havia el control d’Arribada.

Es van inscriure 41 participants de 16 comarques catalanes. Degut a les condicions metereològiques, 8 inscrits no es van presentar a la sortida (a les 6 del matí). Dels que van prendre la sortida, 33, en van arribar 27 dins del marge de les 20 hores màxim, homologant-se’ls-hi el brevet (diploma), 4 van abandonar i dos van arribar fora de temps, un d’ells, en Xavier Valbuena, de Vilassar de Mar, discapacitat  amb una cama ortopèdica.

(Fotografies cedides per Randonneurs de Catalunya)

Francesc Porta Torras

Randonneurs de Catalunya

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com