0 Shares 547 Views

Biblioteca Municipal. Els clubs de gener.

28 de desembre de 2018
547 Views

M. 1442

• TEATRE, dijous 10 de gener a les 19:30 h.
“Shirley Valentine”, deWilly Russell.
A la tertúlia de teatre comentarem una de les comèdies de més èxit de l’escriptor anglès Willy Russell (1947). Russell és un reconegut autor de teatre, de musicals, de guions televisius i novel·la, les seves obres han estat traduïdes a diferents idiomes.
La protagonista de l’obra, Shirley Valentine, ha portat una vida d’allò més convencional, i ara es troba que els fills s’han fet grans, el seu home treballa i ella està sola a casa, a Liverpool. El seu cas és el mateix que el de tantes dones de classe mitjana, però ella no té gens clar que hagi d’anar seguint sent així… mai és tard per descobrir-se a un mateix. I perquè no anar de viatge a Grècia malgrat l’oposició de tot el seu entorn?
L’obra es va estrenar l’any 1986 i l’any 1989 es va portar al cinema. Amb els anys s’ha anat representant de forma continuada per tot el món, i prova de la seva vigència actual és que la darrera representació ha estat aquesta tardor a Barcelona, al teatre Goya amb l’actriu Mercè Arànega com a protagonista.
• CINEMA, dijous 17 de gener a les 19:30 h.
“Guerra i Pau” (War and Peace), director: King Vidor.
King Vidor (1894-1982) es va dedicar al cinema durant més de 60 anys i és reconegut com un dels directors més importants de l’època daurada de Hollywood. La seva pel·lícula Guerra i Pau, produïda l’any 1956, està basada en la novel·la homònima de l’escriptor rus Lev N. Tolstoi. La adaptació de l’obra literària va donar com a resultat una superproducció de més de tres hores de durada que reflecteix l’ambient de canvi social que es va produir en l’aristocràcia russa a inicis del segle XIX, quan s’inicia la invasió napoleònica del país.
La pel·lícula s’ha convertit en un clàssic del cinema. Són destacables les interpretacions de Henri Fonda i d’Audrey Hepburn, en els papers protagonistes de Pierre, fill natural d’un comte, i de Natasha Rostova, noia de qui Pierre està enamorat. D’altra banda les espectaculars recreacions de les èpiques batalles de Borodino i Austerlitz, van comportar que Guerra i Pau fos la pel·lícula més costosa rodada fins al moment.
• POESIA I NOVEL·LA, dijous 31 de gener a les 19:30 h.
– POESIA. L’any 2017 el poeta i dramaturg Lluís Solà (1940) va aconseguir el Premi Lletra d’Or amb el llibre Poesia completa. A la tertúlia de poesia comentarem una selecció de poemes d’aquest volum que recull la seva obra poètica, amb poemes inèdits no publicats.
Lluís Solà és una persona vinculada al món de l’edició i del teatre i també és el director de la revista de poesia Reduccions. Com a poeta té una llarga trajectòria i en aquest àmbit ha obtingut un gran reconeixement en els darrers anys, actualment la qualitat de la seva poesia es compara amb la d’autors com Joan Maragall, Josep Vicenç Foix o Salvador Espriu.
– NOVEL·LA
El silenci dels arbres, d’Eduard Màrquez.
Eduard Márquez (1960) va començar per escriure poesia per després passar a la narrativa i actualment escriu tant per a adults com per a nens.
L’any 2004 va ser finalista del Premi Llibreter amb la novel·la que comentarem, El silenci dels arbres. El violinista Andreas Hymer torna a la seva ciutat, ara assetjada la guerra, per a fer un concert i al mateix temps retrobar la seva amant, compta amb l’ajut de l’Ernest Bolsi, luthier i guia del museu de música de la ciutat que segueix realitzant la seva feina tot i la guerra i per sobre del fet que el museu és buit d’instruments. La trama principal s’alterna amb els textos de cartes que reflecteixen diferents situacions personals davant el setge de la ciutat i com les persones enfoquen les seves vides per sobreviure, fins al final no es descobreix la relació entre elles. Es tracta doncs d’una novel·la que mostra com en una situació extrema les persones són capaces dels fets més abjectes i també dels més nobles i com la bellesa es pot trobar inclús en temps de guerra.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com