0 Shares 552 Views

Balanç joves atesos al programa Noves Oportunitats.

4 d'agost de 2021
552 Views

Per: Comunicació AMPANS –

El 75% dels joves que han fet formació professionalitzadora a través del curs 20-21 de les Noves Oportunitats a la Catalunya central han aconseguit la titulació.

El programa ha atès 335 joves de la Catalunya central, dels quals 49 joves han reprès els estudis.

El programa del SOC, finançat pel Fons Social Europeu dins el pla de Garantia Juvenil, s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys amb l’objectiu que retornin al sistema educatiu que van abandonar de forma prematura, o bé que es formin en un ofici.

El programa Noves Oportunitats de la Catalunya central, que porta a terme AMPANS amb la fundació Intermèdia, han tancat el curs 20-21, seguint la línia ascendent de resultats satisfactoris i consolidant-se com una sortida amb valor per als joves a qui s’adreça, i això malgrat l’any de la pandèmia. Les Noves Oportunitats de la Catalunya central, que AMPANS i la fundació Intermèdia porten a terme a cinc comarques (Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès) han acompanyat 335 joves, dels quals un 21 per cent de noies.

El curs s’ha dotat de 20 línies formatives, des d’atenció al client, hoteleria i cuina, logística, mecànica i electrònica, i soldadura, entre d’altres oficis.

Ha comptat amb la complicitat de 150 agents derivadors que han adoptat el programa com un recurs de valor per als joves amb els que intervenen, ja siguin centres educatius,  serveis socials, justícia juvenil, etc.

El programa  a la Catalunya central, que ja ha arribat a la tercera edició, ha comptat amb 60 empreses col·laborades, que han facilitat les pràctiques dels joves, possibilitats de contractació i visites d’aproximació als entorns laborals, a més d’aliances amb entitats privades i administracions públiques a les diferents comarques, com ara el centre de normalització lingüística, centres educatius, centres cívics i ajuntaments que faciliten espais, punts de trobada i recursos comunitaris.

Els resultats més rellevants en els joves participants durant el curs són:

  • 49 joves han retornat als estudis
  • 37 han aconseguit un contracte laboral
  • 64 han completat un curs d’alfabetització de català
  • 53 han obtingut el carnet de carretoner
  • 151 joves han obtingut l’acreditació de  les formacions especialitzadores, el 75% del total de joves que van optar per aquestes formacions

El programa s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys que no treballen i han abandonat els estudis, amb l’objectiu que recuperin les ganes d’aprendre i retornin al sistema educatiu o bé es formin i trobin una feina. El programa ofereix actuacions integrades d’orientació, formació, acompanyament i intermediació i es caracteritza per oferir als joves, itineraris més llargs, de fins a 2 anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal.

Alumnes, formadors, professionals de l’equip de les Noves Oportunitats de la Catalunya central, empresaris i agents derivadors, expliquen el seu testimoni i el significat i resultats del programa:

https://www.youtube.com/watch?v=_ZeCyvspYCA

Amb la cloenda d’aquest curs, els seus responsables ja preparen el nou que coincidirà amb la cloenda d’aquesta 3a edició, iniciada l’agost del 2020. La previsió és la d’haver acompanyat 700 joves fins el 2022. Les inscripcions pel nou curs estan obertes i totes les persones interessades poden contactar-hi a través del telèfon de consulta 935 220 040 i al mail de contacte novesoportunitats@ampans.cat

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer
23 views
23 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer

Galdric Sala - 1 de febrer de 2023
UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES
38 views
38 views

UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES

Comunicació Grup Municipal Gent fent Poble - 31 de gener de 2023
Frase de la setmana. Lao Tse
3988 views
3988 views

Frase de la setmana. Lao Tse

Redacció - 30 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com