0 Shares 577 Views

Assemblea de l’AMIC

28 de juny de 2019
577 Views

Divendres passat, es va celebrar a Granollers, l’Assemblea General Ordinària de l’AMIC, a la que Brogit Difonem Cultura, coma a editors del Montpeità, hi estem adherits. Es una entitat que agrupa mitjans impresos i digitals, gratuïts i de pagament, i de diferent periodicitat; de la Catalunya Central hi podem trobar forces capçaleres associades.

L’entitat que te un programa de treball amb tres eixos bàsics; qualitat, utilitat i representativitat, ha assolit grans objectius com a col·lectiu. Avui l’AMIC agrupa el nombre més gran d’associats dels diversos territoris de parla catalana, amb més de 350 mitjans; ha assolit uns recursos econòmics prou importants, que li ha permès oferir més serveis als associats, a preus molt econòmics.

Un d’aquests serveis, es el Banc de Continguts Digital que permet l’intercanvi de notícies i material periodístic entre mitjans. Cada setmana s’envia un butlletí electrònic a tots els
associats en el que se’ls informa dels continguts més rellevants i de les novetats del servei; cal mencionar que els mitjans també hi podem aportar els continguts que creguem adients, cosa que en el nostre cas, ho hem fet en diverses ocasions, per tal de donar a conèixer continguts locals com per exemple el 125 aniversari de la Cooperativa la Agrícola, el Premi Montpeità o el més recent els Premis Montpetit.

L’AMIC organitza també el concurs “FICCIONS, l’aventura de crear històries”, un concurs de creació literària per a joves. Enguany s’ha celebrat l’11a. edició, en la que hi han participat 3.801 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF. L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. FICCIONS vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de 306 instituts han participat en l’onzena edició.

En el decurs de l’acte, l’AMIC va fer un reconeixement a les capçaleres que porten més anys al mercat, amb menció especial al Diari de Girona que celebrava 130 anys i al diari Regió 7 que en feia 40, i en el nostre cas vam tenir una agradable sorpresa no esperada, ja que l’AMIC també va voler reconèixer un mitja com el nostre, petit, local, però amb 30 anys d’existència, el nostre més sincer agraïment a l’AMIC, i el nostre més sincer reconeixement a totes aquelles persones que al llarg de tots aquests anys, han fet possible que el Montpeità continuï ben viu.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com