0 Shares 136 Views

Aspiravi i Fundeen s’uneixen per a llançar l’únic projecte fotovoltaic bonificat a Catalunya

19 de juny de 2024
136 Views

Sant Fruitós acollirà l’únic parc solar bonificat amb tarifa REER (Règim Econòmic d’Energies Renovables) de Catalunya, una oportunitat prioritària per als veïns, empreses i institucions de Sant Fruitós, Bages i Catalunya central, en un radi de fins a 60 km.
La campanya de participació col·lectiva començarà a partir del 18 de juny i oferirà una rendibilitat anual al 6,5% en un període de 5 anys amb pagaments d’interessos trimestrals als inversors.

Aquesta aliança implica un gran pas en l’acceleració de la transició energètica tant del costat de l’oferta, gràcies al gran acompliment del productor independent d’energia ASPIRAVI, empresa els accionistes de la qual són 94 municipis de la regió de Flandes, i que ha comptat amb la col·laboració per al desenvolupament del projecte de Km0 Energy, empresa especialista en la promoció de projectes d’energies renovables d’escala local i descentralitzada.

Pel costat de la demanda, es fa participi a la població, gràcies a Fundeen (plataforma líder de coinversión participativa en projectes d’energia renovable que compta amb l’autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors -CNMV), en la inversió de projectes d’energia neta i sostenible.

Tots els habitants, empreses i institucions públiques que així ho desitgin, compresos en les zones de Sant Fruitós, el Bages, Catalunya central i aquells municipis que estiguin dins d’un radi de 60 km, podran invertir en el projecte de manera exclusiva.

El 18 de juny s’obrirà la participació ciutadana per a fondejar el Projecte, el qual suposa un impuls per al desenvolupament dels plans de transició energètica prevists a Catalunya. A més, destaca que és l’únic projecte que ha resultat adjudicatari d’una tarifa fixa d’energia de subhasta REER a Catalunya i en el qual es podrà invertir des de 500€.

Després de l’obertura del procés de finançament, es durà a terme la presentació oficial del projecte el dia 20 de juny a les 19.30 hores a la sala polivalent del NEXE – Espai de Cultura a Sant Fruitós de Bages, en la qual seran presents tant el promotor del projecte, el Grup ASPIRAVI, la plataforma que fa possible la participació conjunta, Fundeen, i el gabinet expert en transició justa i sostenible local de la mà de Joan Herrera, Samsø.

Llicència social i participació comunitària

Aquest projecte és un pas més en la consecució d’aquesta llicència social, prioritzant la inversió entre la població més afectada per la planta solar.

La llicència social significa l’acceptació i aprovació contínua d’un projecte per part de la comunitat local i els grups d’interès. Aquest aspecte és crucial, ja que garanteix que els projectes no sols siguin viables des del punt de vista tècnic i econòmic, sinó també socialment acceptables.

La participació activa dels ciutadans i les empreses privades en aquests projectes no sols fomenta la inversió local i el desenvolupament econòmic, sinó que també assegura que les comunitats es beneficiïn directament de les iniciatives sostenibles. En involucrar a la societat en la inversió i desenvolupament d’energies netes, s’enforteix el compromís col·lectiu cap a la transició energètica i es promou una major consciència i responsabilitat ambiental.

Rendibilitzar els estalvis en una oportunitat totalment segura i prioritària

El projecte consisteix en una instal·lació fotovoltaica de 2,93 MWp de potència amb seguiment a un eix i ofereix una rendibilitat anual del 6,5% en un període de 5 anys amb pagaments d’interessos trimestrals, recuperant el capital invertit en l’últim pagament per a maximitzar aquests interessos.

A més d’això, és una bona oportunitat per a invertir en sostenibilitat i fer un pas més cap a la tan desitjada i necessària transició energètica, gràcies a que compta amb la garantia del prestigiós productor independent d’energia ASPIRAVI, tractant-se per tant d’un préstec 100% garantit.

L’import a finançar és de 600.000€, corresponent al 25% de l’import total del projecte, per a complir amb el Règim Econòmic de les Energies Renovables o REER. La població elegible és de gairebé cinc milions de persones, més les empreses i institucions públiques establertes en la zona delimitada. Aquest tipus de requeriment afegeix també més seguretat a la inversió, en tenir un preu tancat per a la venda d’energia adjudicat per l’estat en la tercera subhasta REER la qual cosa permet tenir uns ingressos estables durant els primers 12 d’anys d’operació del projecte

“En Fundeen creiem fermament que la transició energètica ha de ser un esforç col·lectiu on ciutadans, empreses i governs treballin junts per a aconseguir un futur més net i responsable” relata Nacho Bautista, CEO de Fundeen.

Per part seva, Iñaki Muñiz, Director de ASPIRAVI Spain, afegeix: “Estem molt orgullosos de col·laborar en un projecte que no sols aportarà beneficis econòmics, sinó que també tindrà un impacte positiu i real en el territori, per la qual cosa animem a tots els ciutadans a participar”.

Sobre Fundeen

Fundeen és un dels primers proveïdors europeus de finançament participatiu, la plataforma del qual ha estat distingida amb el segell BCorp, reservat a les empreses amb impacte positiu en la societat. Actualment, compta amb més de 15.000 usuaris registrats i ja ha finançat més de 20 projectes sostenibles per valor de més 11 milions d’euros, evitant amb ells l’emissió de més de 500 milions de tones de CO₂ a l’atmosfera.

 

Contacte:

FUNDEEN Beatriz Barroso Del Nogal.

Head of Comms | Fundeen beatriz.barroso@fundeen.com

+34 669159531

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com