0 Shares 823 Views

Arriba un nou Onze de setembre

10 de setembre de 2020
823 Views

Per: Secció Local E.R.C.

Ens trobem una vegada més a les portes d’un nou Onze de setembre. Aquest cop, però, la Diada Nacional de Catalunya ve condicionada, com no, per l’emergència sanitària. La Covid condicionarà doblement aquesta Diada de 2020. D’una banda perquè impedirà que els actes multitudinaris que des de da deu anys es van succeint una Diada sí i una altra també es desenvolupin amb total i absoluta normalitat; que tothom que vulgui surti al carrer i expressi la seva opinió, ja que la por a contraure la malaltia encara és ben present i malauradament ja hem vist les seves conseqüències.

L’altra raó que fa que l’emergència sanitària condicioni la celebració de la Diada d’enguany és que des que es va declarar l’emergència a l’estat espanyol -mes de març- l’acció sociopolítica del moviment independentista, amb els principals líders d’aquest moviment empresonats o a l‘exili, s’ha hagut de reinventar.

Tot i així cal ser optimistes i pensar que la trajectòria de l’independentisme no ha estat en va. D’ençà que el 2010 el moviment independentista s’expressà per primera vegada de forma multitudinària, any rere any les seves manifestacions han estat massives, exemplars, i tot i que les actuals circumstàncies no ens són favorables i la repressió policial i judicial està més activa que mai, “la qüestió catalana” està implícitament molt present en el dia a dia de l’estat espanyol, dels seus polítics i de les seves institucions, perquè el qüestionament que s’està fent de l’anomenada democràcia espanyola és notable dins i fora de l’estat. Gràcies a l’esforç de tots plegats ara és molt difícil tornar enrere. Cal trobar solucions entre tots, córrer riscos entre tots, remar alhora, generar nous projectes respectant la singularitat de cadascú, augmentant la base, però el camí cap la plena sobirania de Catalunya ara per ara és imparable.

Malgrat el Covid, el proper 11 de setembre, traiem les estelades als balcons i finestres de cada casa i celebrem la Diada recordant en tot moment els nostres companys i companyes a l’exili o empresonats injustament per un Justícia que sembla tenir diferents mides, segons les circumstàncies.

Visca Sant Fruitós i Visca Catalunya.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com