0 Shares 896 Views

Aprenem experimentant!

22 de maig de 2017
896 Views

Aprenem experimentant!

A la Llar d’ Infants Municipal Les Oliveres creiem en l’aprenentatge per mitjà de l’experimentació, a través del contacte directe amb diversos materials, proporcionant uns ambients rics en estímuls i d’aquesta manera motivem constantment la curiositat dels infants.

En el dia a dia a l’aula, les propostes que realitzem són amb materials de l’entorn natural (fusta, vidre, metall, cartró, pedres, sorra, fulles seques, pinyes, farina, xocolata…), de l’entorn cultural (les festes populars, contes), materials inespecífics i de recuperació (joc heurístic, circuits) i de la vida quotidiana (estris de cuina, pasta bullida, fruites, hortalisses, pa, coixins, teles, paper de vàter…).

Durant aquest trimestre les propostes que hem dut a terme són:
Els infants de primer hem manipulat i experimentat amb farina, xocolata i amb la panera dels tresors.

Els nens i nenes de segon hem jugat amb gelatina a la taula de llum. A través de les paneres tàctils hem pogut diferenciar les propietats de diferents materials com ara: gel, pasta bullida, confetti, fregalls, sorra, palla, etc.

La quitxalla de tercer vam gaudir molt tot fent transvasaments amb aigua i colorant, fent pujar i baixar cotxes i pilotes per unes rampes i tubs, jugant amb sorra de platja i estris de cuina (coladors, gots, culleres, embuts), tocant pilotes de tennis, petxines, cremalleres, còdols, taps de suro, imants, timbres de bicicleta, llums, interruptors, tancaments, etc, a través d’uns panells tàctils.
Per finalitzar, vam tenir una visita molt especial: els nois i noies d’ESO de l’Escola Paidos ens van organitzar uns tallers de ciència on vam poder fer-nos preguntes i trobar algunes respostes.
Tots plegats ens ho vam passar pipa!

L’equip de mestres
Llar d’Infants Municipal Les Oliveres

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com