0 Shares 304 Views

Ampans serà al nou equip “Genuine” del Barça.

24 de setembre de 2021
304 Views

Per: Joana Tubau – Comunicació AMPANS –

La Fundació Barça organitza la primera activitat del que serà l’embrió del nou equip “GENUINE” del F.C. Barcelona.

Un total de 50 nois i noies de més de 16 anys han gaudit d’una jornada esportiva i han estat rebuts pel president Joan Laporta i la directora general de la Fundació Marta Segú al Camp Nou.

Un grup de 50 nois i noies, entre els quals un grup d’AMPANS, han estat les protagonistes del nou projecte de la Fundació Barça, en col·laboració amb el Departament de Diversitat i Inclusió del Club i la Masia. Tots els participants amb diversitat intel·lectual tenen més de 16 anys, i han estat proposats per diverses entitats socials que col·laboren amb el Barça en aquest projecte.

La Primera Jornada Genuine s’ha iniciat amb una sessió d’entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que ha consistit en diversos exercicis, dinàmiques de grup i partits reduïts.

Posteriorment els participants i les seves famílies i acompanyants s’han traslladat al Camp Nou, on els ha rebut el president Joan Laporta i la directora general de la Fundació Barça, Marta Segú, i tot seguit han visitat el Camp Nou i el Museu del Barça.

Durant tota la jornada s’han viscut moments de molta felicitat, des de l’arribada amb l’equipament de la Fundació Barça, les diverses activitats esportives, o la visita a l’Estadi i el Museu, però especialment amb  la recepció del president Laporta, que ha estat molt emotiva i motivadora per als participants i els seus acompanyants.

Entitats col·laboradores

Aquest nou projecte del FC Barcelona comptarà amb la col·laboració d’entitats que treballen amb aquest col·lectiu: AMPANS, Fundació Cruyff, Fundació Àura, Fundació Apinas, Fundació Sant Tomàs, Fundació Cassià Just – Cuina Justa i la Penya Special Barça. Es tracta d’entitats que es dediquen a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat intel·lectual mitjançant la seva inclusió social i laboral.

Per dur a terme les activitats esportives de l’equip Genuine de la Fundació Barça, el Club ha seleccionat sis persones que integraran el cos tècnic (dos entrenadors i quatre membres de suport conductual), tots amb una àmplia experiència en la gestió d’equips de persones amb diversitat intel·lectual, així com un equip d’unes deu voluntaris d’acompanyament.

Està previst que, entre altres activitats, l’equip Genuine de la Fundació Barça participi a LALIGA GENUINE SANTANDER, una competició organitzada per la Fundación LaLiga en la qual es valoren els gols i també, i d’una manera molt especial, l’esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no sols dels jugadors i jugadores, sinó també de l’staff tècnic i l’afició. Tant és així que s’atorguen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net.

Objectiu de la nova junta

La creació d’aquest equip ha estat un dels primers objectius en l’àmbit social de la nova directiva, i es tracta d’una de les propostes del president Joan Laporta abans d’assolir el nou mandat. És una de les primeres accions que s’han dut a terme dins el nou projecte d’inclusió i integració del Club.

Està previst que la competició LALIGA GENUINE SANTANDER 2021-2022 s’iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d’haver estat aturada des del mes de març del 2020 arran de la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta competició té com a objectiu avançar vers la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats en el món de l’esport i està formada per equips representants de clubs membres de l’LFP.

Programa Diversitat Fundació Barça

La Fundació Barça té ja experiència a treballar amb aquest col·lectiu, ja que des de l’any 2015 porta a terme el programa Diversitat a Catalunya, i posteriorment es va iniciar també a diverses escoles de la ciutat de Nova York, així com al Japó. Aquest programa està adreçat a infants i joves que presenten diversitat funcional i que per mitjà de la metodologia FutbolNet tenen la possibilitat d’accedir a l’activitat física i l’esport.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
69 views
69 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com