0 Shares 310 Views

Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut viatgen a Turquia amb el Programa Erasmus+

17 de febrer de 2022
310 Views
Per: Institut Gerbert d’Aurillac

Un cop passats els pitjors moments de la pandèmia, a l’institut s’ha reprès el programa Erasmus+, finançat amb fons de la Unió Europea, amb un viatge a la ciutat d’Antalya, una ciutat que és un gran centre turístic de la costa mediterrània del sud de Turquia. Un grup de 16 alumnes de quart d’ESO ha realitzat el viatge entre els passats 16 i 22 de febrer i ha servit per tornar la visita que ens van fer els alumnes turcs el 2019, abans de la difusió de la pandèmia. El nostre grup ha estat rebut pels companys del Sinav Koleji, un conegut centre escolar d’aquella ciutat, que ens havien preparat un complet programa d’activitats per a tota la setmana. Per part de l’institut Gerbert d’Aurillac la preparació ha anat a càrrec de l’equip de professors que formen part del programa Erasmus+, sota la responsabilitat de Manel Sánchez , que hi ha anat acompanyat per Christian Roig i Albert Planas.

2. Els alumnes de l’institut i els del Sinav College al gimnàs del centre escolar durant les activitats de coneixença entre els grups

El diumenge 16, el grup va arribar a Antalya després de dos vols des de Barcelona amb escala a Istanbul. El primer dia ens van rebre al Sinav College, on es van fer activitats de coneixement amb els alumnes turcs i, a la tarda, es va visitar el barri antic, al centre de la ciutat, amb un sopar en un restaurant típic. Dimarts 18 al matí el grup va ser rebut per l’alcalde d’Antalya, una ciutat d’uns 775.000 habitants, i es va assistir a una cerimònia de cultura turca. A la tarda es va fer una visita al Museu d’Antalya, que recull les millors restes arqueològiques i les escultures d’estil hel•lenístic recuperades de l’antiga ciutat persa de Perge, que l’any 334 aC va ser conquerida per l’emperador grec Alexandre el Gran. El dimecres 19 es van visitar les runes arqueològiques de Perge, amb restes notables d’una àgora, un temple i un teatre, i els alumnes van passar la tarda en el parc d’atraccions Land of Legends. El dijous al matí els nostres alumnes van fer una activitat de cuina tradicional turca a les cuines del Col•legi, al migdia es van assistir a una conferència sobre el tema del nostre programa Erasmus+, amb el títol “Refugiats i immigrants a Turquia” i a la tarda van visitar l’Aquàrium. Finalment, el divendres els alumnes van passar el dia esquiant a l’estació d’esports de neu de Saklikent, on els alumnes van poder fer esquí o snowboard.
Antalya és un dels gran centres turístics de l’est d’Europa i el més important de la Turquia asiàtica i el Sinav College és un centre escolar de referència que dona una educació bilingüe en turc i en anglès. Els objectius didàctics del viatge eren l’aprenentatge de l’anglès però sobretot el coneixement d’una cultura de l’altre extrem de la Mediterrània que, sens dubte ha enriquit notablement el grup d’alumnes i professor que n’ha pogut gaudir.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com