0 Shares 504 Views

Althaia i Quokka signen un conveni per estudiar la viabilitat d’un sistema de dispensació intel·ligent d’EPI.

16 d'agost de 2020
504 Views

Per: Althaia.

  • El sistema s’ha provat de manera pilot en dues unitats d’Althaia durant el mes de juliol.
  • Ara s’analitzaran els resultats i es desenvoluparà un producte que pugui oferir-se a altres institucions d’àmbit sanitari i sociosanitari.

La Fundació Althaia i l’empresa manresana Quokka han signat un conveni de col·laboració per estudiar la viabilitat d’un dispensador intel·ligent d’Equips de Protecció Individual (EPI), que s’ha provat a l’Hospital Sant Joan de Déu durant el mes de juliol arran de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’un projecte innovador que ha desenvolupat Quokka amb l’assessorament i suport de les direccions de Recursos Humans i Qualitat i Coneixement d’Althaia. La col·laboració en aquest projecte és una mostra més de l’aposta que fa Althaia a favor de la innovació, tant pròpia com la promoguda per empreses, especialment del territori.

L’objectiu d’aquest producte innovador és optimitzar tant la gestió com el circuit de distribució dels EPI, que arran de la crisi sanitària de la covid-19 són un element imprescindible en el dia a dia dels professionals de la sanitat. Inclou, no només la part de dispensador, sinó també un software de gestió que permet fer un seguiment acurat de tot el procés.

Amb aquest sistema, els professionals poden saber l’EPI que tenen assignat segons la seva tasca des del seu telèfon mòbil o a través de la web interna de l’organització. També poden consultar-ne la informació, rebre alertes quan s’hagi de canviar l’equip de protecció i informar sobre incidències, entre d’altres.

Un dels punts forts del dispensador intel·ligent és que el seu software defineix la traçabilitat de l’EPI, cosa que permet fer-ne el seguiment durant tot el procés, detallant l’assignació, la recollida, les possibles incidències i els consums de forma individualitzada. A més, a través d’aquest projecte també s’està treballant en elements de protecció reutilitzables i en el retorn dels EPI. En aquest sentit, el sistema Quokka també permet monitoritzar el retorn dels EPI utilitzats.

Els dispensadors es van instal·lar durant vint dies a dues unitats de l’Hospital Sant Joan de Déu i, un cop recollides les dades sobre el seu funcionament, s’estan analitzant i estudiant per definir un producte competitiu que pugui llançar-se al mercat i sigui útil no només per a Althaia sinó també per a d’altres institucions d’àmbit sanitari i sociosanitari.

Quokka, fundada el maig del 2019 amb la visió d’acostar l’alimentació saludable a les empreses mitjançant neveres intel·ligents, s’ha hagut de reinventar per la crisi de la covid-19 a causa de la disminució dràstica de l’activitat en oficines. Així, Quokka ha adaptat la seva tecnologia de nevera intel·ligent, destinada a la distribució de menjar saludable, als Equips de Protecció Individual (EPI), obrint una nova línia de negoci que està explorant a través del conveni de col·laboració amb Althaia.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
82 views
82 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com