0 Shares 430 Views

Ajuntament: Tancament econòmic exercici 2020. Sapiguem totes les dades

16 d'agost de 2021
430 Views
Per: Gent fent Poble.-

Fa una setmana sortia la notícia de què el tancament econòmic de l’exercici 2020 de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s’havia saldat amb un romanent (diners sobrants) de més de 2 milions d’euros.

Creiem que cal fer una petita anàlisi d’aquesta dada i d’algunes altres que no s’han publicat i que també són molt importants a tenir en compte.

Era d’esperar que un any en què des del 14 de març i fins al mes de juny vàrem estar tancats a casa i amb tot aturat, sobressin diners per la no execució d’obres i festes, entre altres coses. No obstant des de Gent fent Poble considerem que a partir del juliol i fins al desembre on sí que ja es podien fer, el govern municipal no va fer res ni d’inversions ni tampoc d’ajudes. I destaquem el tema ajudes perquè en un any amb Covid i amb més de 3 mesos confinats, Gent fent Poble va destinar 1 milió d’euros a ajudes a famílies i a comerços i empreses, dels quals al juliol quan va entrar el Tripartit (ERC-PSC-JUNTS) en quedaven encara 700 mil i que no es van utilitzar. Pot semblar molt bonic dir que han sobrat 2 milions d’euros, però en un any Covid és una vergonya que sigui així, quan una part d’aquests diners hauria d’haver arribat de forma directa a les persones, els comerços i les empreses del nostre municipi.

Altres dades del tancament econòmic que no s’han dit des de l’Ajuntament i que també són preocupants són:

ESTALVI NET :  any 2019 = 23’92%   /   any 2020 = 14’79%   ( -38’17% )

ENDEUTAMENT : any 2019 = 16’26%   /   any 2020 = 24’46%    ( +50’43% )

Com s’explica que un Ajuntament al qui li sobren 2 milions d’euros perquè no ha fet res, hagi augmentat el deute i hagi reduït l’estalvi ?

Per què han amagat la dada de l’augment de l’endeutament ?  Per què han amagat la dada de la pèrdua d’estalvi net ?

A Gent fent Poble estem preocupats per la mala gestió econòmica feta pel govern Tripartit i sobretot per amagar totes les dades del tancament econòmic als ciutadans. Aquests eren els qui proclamaven transparència. Doncs una mostra més …

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com