0 Shares 286 Views

Agustí Penadès exposa a Terrassa

5 de juny de 2023
286 Views

L’artista santfruitosenc Agustí Penadès  exposa a les sales 3 i 4 de la Factoria Cultural de Terrassa (la FACT) de la Rambla d’Ègara, 340, de Terrassa, una gran mostra amb una vintena de peces de mig i gran format, on s’aprecia la transformació de les seves teles ( majoritàriament de pintura acrílica), que contrasten amb l’ús de materials i textures com la fusta, el carbó i teles de roba, També una desena d’escultures, on Penadès juga amb la transformació de la matèria.

L’exposició es titula “Agustí Penadès i la violència dels oposats”, i sens dubte és una de les més importants que ha presentat l’artista santfruitosenc, que ha tingut una gran acollida, tant de la crítica com dels visitants.

En el catàleg de l’exposició, el filòsof François Noudelmann escriu: “Penadès associa els oposats: el que l’interessa depèn més aviat de la relació entre elements, de la transformació que pateix cada un dels oposats en els seus contactes. 

Amb una cura pacient i minuciosa confecciona matèries, les prova, les forja, les gira, n’expressa totes les virtualitats. De vegades el gest només revela l’empremta que ja hi és, a la vena de la fusta, a la torsió del ferro. Per tant cal observar de prop les concrecions materials de Penadès i no confiar només en l’empremta que deixen. 

Un recorregut per la seva obra des del principi permet comprendre la importància d’aquesta matèria orgànica. Els grafismes hi giren menys per afirmar un gest que per deixar veure grans, laves, remolins, colors. Els amorfismes, les entropies s’associen amb els gestos i les estructures. Penadès els manté junts, en una tensió recíproca i metamòrfica.”

Aquesta mostra es pot visitar fins el 29 de Juliol, en horari de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h.

Fotos J. Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1771 views
1771 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com