0 Shares 1069 Views

Acte presentació Premi Montpeità

31 de gener de 2018
1069 Views

Dins del marc de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós, el passat divendres 19 de gener, L’ASSOCIACIÓ BROGIT DIFONEM CULTURA va presentar el premi MONTPEITÀ destinat a guardonar una persona o entitat que s’hagi distingit per la seva trajectòria a la promoció de Sant Fruitós o de la seva gent des de qualsevol àmbit, sobretot cultural i/o social.

L’acte es va dividir en tres parts:

La primera, amb el premi als suscriptors que s’anirà fent periòdicament, els premis seran vals per valor de 60 €, el cost de la suscripció anual, bescanviables per productes dels nostres anunciants. En aquest primer sorteig, l’afortunat va ser en Joan Sobrevies, l’empresa on es podrà fer us del val, PETROPINTÓ, va afegir-hi un rentat de cotxe.

A continuació i per part dels quatre directors que ha tingut el Setmanari, Jaume Grandia, Damià Aranda, Eva Fàbregas i Josep Sanfeliu, es va fer donació a l’Ajuntament de Sant Fruitós de l’Arxiu, documents i fotografies del Setmanari Montpeità des del primer número. És va recalcar que tot el material entregat pogués estar a disposició de qui volgués consultar-lo. L’alcalde, en Joan Carles Batanés, va agrair la donació i va comentar que es guardaria a l’Arxiu Municipal i que s’escanejaria.

La tercera part va ser la presentació del Premi MONTPEITÀ

Continuant amb l’esperit dels anteriors premis, sense dotació econòmica però amb un alt component simbòlic. Guanyar aquest guardó tindrà un elevada significació de reconeixement social. El fet de que hi hagi un únic guanyador cada any li confereix un plus d’exclusivitat i prestigi. Els candidats a optar als premis podran ser proposats pels suscriptors del Montpeità, Entitats i Associacions. De tots els presentats se’n farà una tria de tres i d’aquests el Jurat n’escollirà el guanyador. El premi s’entregarà en el transcurs dels actes de la Festa Major d’Hivern.

Aquest any hem cregut atorgar el Premi, a títol honorífic, a en Josep Noguera i Catllà “Fusteret” ja que personifica completament les característiques del premi, tant pels seus trets culturals: Teatre, Pastorets, Coral, etc., com socials: impulsant l’AMPA, Rialles, Col·lectiu Olzinelles, etc., sense oblidar-nos que va ser l’ànima de la Festa de l’Arròs. Quan se li demanava la seva col·laboració, mai tenia un “no” per a ningú.

L’Enric Rafart, amic i gran coneixedor del Fusteret, va ser qui va fer, no una pinzellada, sinó un retaule de la vida del Josep, dividint l’exposició en diferents apartats, infantesa, joventut, maduresa, professional, cultural, etc. En cada un d’ells, després de l’explicació, l’Enric ens va presentar, en forma d’audiovisual fotos de cada moment. Un audiovisual on hi va col·laborar en Josep Mª Borràs.

Va ser una dissertació molt emocionant per a tots. Recordar, reviure moments que hem passat amb el Fusteret, sempre amb la seva alegria característica, la seva empenta i la seva passió

A continuació es va fer entrega, per part de l’Alcalde, als fills del Josep, el Genís i la Sandra, de la placa en que s’homenatgeava al Fusteret. Les paraules del Genís, en nom de tota la familia, ens van arribar al cor.

Si alguna vegada ens va sortir la paraula “pòstum” va ser una expressió equivocada ja que no pot ser “pòstum” a qui portem al cor. El Josep continua i continuarà estant entre nosaltres.

Per concloure l’acte de presentació i entrega del Premi, l?Agrupació Coral que s’havia ofert per cantar, ens va interpretar la sardana “Sol i Ginesta”, una de les cançons preferides d’en  Josep.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Transhumància
133 views
133 views

Transhumància

Redacció - 2 d'octubre de 2023
6a edició de la Mini Copa Bages
17 views
17 views

6a edició de la Mini Copa Bages

ASFE - 2 d'octubre de 2023
Frase de la setmana. Raimon
5897 views
5897 views

Frase de la setmana. Raimon

Redacció - 2 d'octubre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com