0 Shares 1313 Views

A Sant Fruitós tenim uns hotels per a insectes i nosaltres ajudem a preparar les habitacions

1 d'abril de 2021
1313 Views
Text i fotos: Escola Monseyor Gibert

A l’escola, les classes de P4, Plugim i  Temperatura,  hem estat treballant des del setembre el petit hort que tenim en unes taules de cultiu. Hem fet germinar llavors, hem plantat planter, hem fet petites collites… .

Amb l’arribada del bon temps, fins i tot hem posat unes jardineres amb flors. Ha estat en aquest moment que hem descobert que hi ha molts insectes a la terra i a les plantes. Pensant, pensant ens adonem que els insectes deuen ser molt necessaris pel creixement de les plantes i per la conservació dels ecosistemes.

Ha estat així que hem volgut  ajudar a que tots aquests petits insectes tinguin un espai on refugiar-se i viure amb tranquil·litat, fer els seus nius i reproduir-se, per això hem col·laborat amb el Ferran (pare de l’escola que col·labora amb el projecte municipal dels Hotels d’Insectes). La nostra feina ha consistit en omplir l’estructura que l’ajuntament va implementar fa uns mesos i així ajudar de manera natural a controlar les malalties que puguin tenir les plantes. Ell ens ha explicat molt bé quins són els insectes que hi poden anar, quins materials hi hem de posar per a que cada espècie d’insectes pugui sentir-se millor. Així que hem començat a posar palla, troncs, canyes, pinyes i pals en diferents habitacions de l’hotel.

Esperem que poc a poc es vagi omplint i cada insecte pugui triar el que més li agradi per viure. Si voleu anar a veure’l tan sols heu de passejar per l’avinguda Lluís Companys, ben bé darrera la Biblioteca.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
38 views
38 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 3 de desembre de 2022
Horaris i partits del cap de setmana
44 views
44 views

Horaris i partits del cap de setmana

ASFE - 2 de desembre de 2022
Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
52 views
52 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com