0 Shares 568 Views

Entrevista a l’alcalde de Sant Fruitós de Bages

11 de juliol de 2019
568 Views

Quin balanç feu de la legislatura passada?
Des de Gent fent Poble fem una valoració positiva ja que vàrem assolir una execució del nostre programa de govern al voltant del 90% i creiem que la ciutadania això ho ha copsat i està gaudint de tot el què s’ha fet i s’ha implantat en aquesta darrers anys.
De les actuacions que heu fet, de quines esteu més contents i de quines esteu més poc satisfets?
Estem satisfets de les actuacions fetes als barris on hem augmentat les inversions, estem satisfets de l’èxit de l’any del Bàsquet 2016 i de l’any Alfred Figueras 2018 i estem satisfets d’haver assolit ser el segon municipi més sostenible mediambientalment d’Espanya. També ens satisfà molt tenir ja el projecte de la nova escola Pla del Puig i tenir cedit ja el terreny i l’edifici pel nou CAP. Del què estem poc satisfets és de no haver aconseguit tirar endavant el POUM però hi seguirem treballant fins a trobar el consens necessari.
Què haurieu volgut fer i no heu fet?
Volíem tenir el projecte tècnic del nou Esplai d’avis acabat però es començarà l’any vinent. També volíem tenir aprovat el Pla de Millora Urbana de l’Hostal de Pineda però ens vàrem quedar a les portes.
Com veieu la propera legislatura sense majoria absoluta?
Gent fent Poble mai ha tingut majoria absoluta. Hem anat sumant de 4 a 5 regidors i ara a 6, i sempre hem pactat de forma estable amb altres formacions. La novetat en aquesta legislatura està en la forma de pactar ja que cap grup ha volgut formar un govern de majoria estable i per tant la cultura del pacte la seguirem aplicant però per acords puntuals. La previsió per part de Gent fent Poble és poder seguir treballant per millorar el nostre poble i la qualitat de vida dels veïns i veïnes.
Quina és la situació financera de l’Ajuntament?
L’endeutament actual està al voltant del 13 % i aquesta és una dada molt bona. En 7 anys l’hem abaixat un 24%. També és una dada positiva la major capacitat inversora que tenim, que l’hem aconseguit fent baixar la despesa corrent del municipi. Per tant tenim menys deute, som més estalviadors i podem fer moltes més inversions pel nostre poble. També ens ha permès abaixar l’IBI quatre vegades.
Quins són els vostres reptes prioritaris per aquesta legislatura?
Finalitzar els nous edificis del camp de futbol, posar gespa artificial nova, construir el segon pavelló d’esports, veure l’escola Pla del Puig feta i el nou CAP. Fer el nou skateparc, ampliar el Bosquet per Can Figueras, seguir millorant els barris i les connexions amb el nucli i també millorar els serveis al ciutadà i sobretot implantar el nou model de la residència d’avis a domicili. I com a repte permanent de GfP tenim el de donar un servei proper, acurat i directe als nostres veïns i veïnes, intentant resoldre les qüestions de forma ràpida i eficaç
Quins aspectes del POUM creieu que no es poden tocar i quins s’haurien de revisar?
No es poden tocar aquells punt on hem trobat consens tots els grups municipals i cal revisar aquells sobre els quals no hi ha acord unànime, i sobretot aquells punts que venen de propostes supramunicipals on el debat ha de ser ampliat.
Quina serà la col·laboració amb municipis veïns?
La collaboració és múltiple i àmplia. El més important creiem que és que tenim les portes obertes per poder parlar de tot i amb tots els municipis veïns. Com exemple tenim l’escola de música compartida amb Navarcles, el servei de Policia Local mancomunat amb Sallent i Santpedor, la participació en molts programes compartits des del Consell Comarcal i un llarg etcètera. Des de GfP sabem distingir la bona relació amb el fet de defensar el teu tros.
Quin rol juga a Sant Fruitós la participació ciutadana? Qué penseu fer perqué augmenti?
En aquesta passada legislatura s’han implantat nous mecanismes de participació i s’han creat consells ciutadans i comissions, alhora també s’han fet consultes populars. Creiem que les eines ja les tenim, però ara falta major participació per part dels ciutadans. El repte que tenim és aconseguir-ho i per tal que augmenti segurament hem de saber arribar més i millor al ciutadà i generar-li la inquietud que el faci ser més partícip.

JOAN CARLES BATANÉS SUBIRANA
Cap de llista de Gent fent Poble

Alcalde de Sant Fruitós de Bages
Entrevista a l’alcalde de Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

“El Català”
55 views
55 views

“El Català”

Narcís Lupón - 1 de maig de 2024
Festes locals mes de maig 2024
838 views
838 views

Festes locals mes de maig 2024

Redacció - 1 de maig de 2024
Campionat de Catalunya Grup A
73 views
73 views

Campionat de Catalunya Grup A

Jaume Grandia - 1 de maig de 2024
Mes d’abril musical
58 views
58 views

Mes d’abril musical

Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. - 1 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com