0 Shares 1078 Views

Presentada la 25a edició del Festival Música Clàssica de SFB

30 de juny de 2019
1078 Views

Al jardí del Monestir de Sant Benet de Bages, es va fer la presentació del XXV Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós -Memorial Eduard Casajoana-, acte que va comptar amb la presència de l’alcalde Joan Carles Batanés, del regidor de cultura Xavier Racero; dels fundadors i organitzadors del festival: Mireia Pintó i Vladislav Bronevetzky, i d’Adrià Cots, director comercial de Món Sant Benet.

Batanés va fer les presentacions i va esmentar el compromís de l’Ajuntament amb el festival, esdeveniment que sempre ha comptat amb el suport del consistori, fins i tot en aquest anys passats de crisi, i va aprofitar per felicitar als organitzadors per la fita dels 25 anys.

Mireia Pintó va comentar que per celebrar les noces d’argent del festival, el millor era presentar, com sempre, una bona programació, i per això el pressupost rècord de 66.000 euros es destinen en el que és l’essència del festival, la música.

Després Pintó va detallar el programa d’enguany, ressaltant que per primer cop en la història del certamen, comptarà amb una orquestra simfònica sobre l’escenari; la participació de tres grans tenors catalans que emulen, a la seva manera, la fòrmula d’èxit popularitzada els anys 90; la participació conjunta de Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzsky, acompanyats d’una de les grans dames de l’escena catalana, Clara Segura; i la presència d’una coral infantil d’èxit internacional, els Amics de la Unió, amb un repertori carregat d’esperança en el futur. Mireia Pintó també va agrair l’esforç de l’Ajuntament i entitats públiques i privades, patrocinadors, membres de l’entitat Associació Música Clàssica, actuals i passats, i persones individuals, junt a Món Sant Benet, sense els quals no fora possible un esdeveniment d’aquest tipus.

El festival, com sempre, consta de quatre concerts durant els quatre dijous de juliol, a partir de les 22.15 h i en el magnífic espai dels jardins del monestir de Sant Benet de Bages.

El concert simfònic val 30 euros i la resta, 20 cadascun. Aquest any no hi ha abonaments.

Les entrades ja es poden comprar a Foto Isidre de Sant Fruitós, i al Teatre Kursaal de Manresa.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La Tercera Joventut a Cervera
102 views
102 views

La Tercera Joventut a Cervera

Grup Tercera Joventut - 30 d'abril de 2024
Frase de la setmana. Joan Tudela
7637 views
7637 views

Frase de la setmana. Joan Tudela

Redacció - 29 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com