0 Shares 532 Views

La col verda manresana, projecte Slow Food al Monsenyor Gibert

16 de maig de 2023
532 Views

Durant aquest matí, l’alumnat  de tercer ha realitzat un taller de cuina dins l’aula, utilitzant com a ingredient principal la col verda manresana, una col que van plantar fa uns mesos. Juntament amb altres productes locals, com ara cebes i pastanagues entre d’altres, han realitzat una  recepta amb la col·laboració del restaurador, en Quim Miró.

En Quim ens ha ensenyat diferents maneres de tallar i cuinar les hortalisses, hem pogut practicar per poder després dur a terme la recepta a casa. També ens ha explicat com podem aprofitar-les des de la pell fins a les tiges. Ens ha parlat del porc de Palou, de l’oli l’oliva, i de la qualitat de diferents productes que tenim a la vora. Per entendre la importància del consum de proximitat.

Aquest taller forma part del projecte Slow Food, que cicle mitjà ha dut a terme durant aquest curs. Després de plantar la col verda manresana, tenir-ne cura i ara amb el taller de cuina, han pogut conèixer i recuperar aquesta hortalissa en perill d’extinció.

El projecte vol potenciar i divulgar l’educació alimentària ambiental a partir de l’educació del gust, donant valor al producte i patrimoni culinari propi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 4 de maig VI de Pasqua  —B—
1451 views
1451 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 4 de maig VI de Pasqua —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 3 de maig de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Lluís Vilà
1247 views
1247 views
SOM RIU D’OR actuarà a Castellgalí
61 views
61 views

SOM RIU D’OR actuarà a Castellgalí

Redacció - 3 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com