0 Shares 108 Views

8 de març

8 de març de 2021
108 Views
Text:Dones per Sant Fruitós – Ajuntament de Sant Fruitós

Arriba altra vegada la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Per bé que molt dur, no sembla que hagi passat un any des de les controvertides celebracions i manifestacions de l’any passat marcades ja per l’entrada del coronavirus a Catalunya.

Enguany, però, i immersos encara en plena pandèmia, les reivindicacions per al 2021 es centren en les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones i malgrat que l’increment de la convivència d’homes i dones a les llars hauria d’haver facilitat la corresponsabilitat en les tasques domèstiques, els estereotips encara són ben arrelats.

Per això, aquest 8 de març, la campanya  “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables” de l’Institut Català de les Dones, vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabilitat efectiva.

Totes i tots els que vulgueu, podeu trobar el manifest íntegre d’aquest any a la següent adreça: https://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/campanyes/Dia-Internacional-Dones/2021/Manifest-8-M-2021.pdf , nosaltres aquí només en destaquem uns versos de la poeta Maria-Mercè Marçal:

“Dins la pell de l’onada salada
serem cinc-centes, serem mil.
Perdrem el compte a la tombada.
Juntes farem nostra la nit”

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com