0 Shares 874 Views

30 anys de la biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages.

24 de maig de 2019
874 Views

M. 1462

Sí, han passat 30 anys des que es va inaugurar la primera Biblioteca Municipal al nostre poble, la nova, la que tenim ara, fa 5 anys que en gaudim.
A vegades entre nosaltres parlant de la primera diem: la biblioteca vella; si bé és cert que era molt més petita, no per això era menys eficaç i agradable. També cal tenir en compte que 30 anys enrere la població de Sant fruitós no era tan elevada com ho és ara. D’aquesta primera en guardo uns records molt bons i entranyables, va ser a la primera biblioteca on va néixer el Concurs de Contes Montpetit que encara dura amb gran participació i joia de tots. També el Club de Lectura per a adults hi va començar allà.
En recordo les joves bibliotecàries que durant aquests anys hi van treballar, no vull dir noms perquè no em voldria descuidar ningú, però almenys una de les que crec que he d’esmentar és la Blanca Ara que a l’any 1991 va ser Pubilla de Sant Fruitós i l’any següent va ser escollida Pubilla de Catalunya. També en aquesta biblioteca hi vam començar a rebre la visita d’escriptors importants, per poder fer tertúlia amb algun dels llibres que havien escrit. Són molts els records…
No cal dir que estic molt contenta de poder gaudir de la Nova Biblioteca i recordar que es va inaugurar el primer acte cultural amb la presentació del llibre “Abans ens coneixíem tots” de Marta González i Esquerdo, llibre en el qual hi vam col.laborar moltes persones del nostre poble.
Actualment a la espaiosa i bonica biblioteca que tenim, s’hi fan gran quantitat d’esdeveniments: tallers, exposicions, presentacions de llibres… tant per infants com per persones de totes les edats. A més de tenir bons libres i DVD de pel.lícules.També ha guanyat un dels 300 premis de dinamització lectora seleccionats a nivell estatal que premia el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports…S’hi fan tantes coses que jo a vegades no les puc seguir totes, però m’alegro molt que s’hi facin perquè la biblioteca, per mi és el gran cor que palpita a Sant Fruitós.
Vull recordar que durant aquests 30 anys de vida, de cultura i de gaudiment de les biblioteques del nostre poble sempre hi ha hagut la Conxita Fenoy de bibliotecària titular. Durant 30 anys, la Conxita ha treballat per Sant Fruitós, ens coneix i ens estima, i nosaltres l’estimem i la valorem a ella. Felicitats, Conxita, per aquests 30 anys de treball.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com