0 Shares 531 Views

25è aniversari d’ERC a Sant Fruitós de Bages

11 d'octubre de 2018
531 Views

Aquest dissabte 29 de setembre va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages la celebració d’una arrossada popular al Cobert de la Màquina de Batre en commemoració del 25è aniversari de la refundació de la secció local d’ERC en aquesta localitat.

A les acaballes de l’any olímpic, quan encara eren perseguides aquelles persones que somiaven en una Catalunya independent, i després de més de 50 anys des que a Sant Fruitós hi hagué dues alcaldies republicanes (la de l’Isidre Biosca i la de l’Àngel Tañà), un grup reduït de joves santfruitosencs van decidir tornar a activar Esquerra a Sant Fruitós de Bages, com a forma d’expressió política dels seus ideals d’esquerra, independentista i republicana. Al llarg d’aquests 25 anys Esquerra ha estat un partit que ha anat arrelant a la nostra vila, fent-se més present en l’activitat sociopolítica del poble.

En el transcurs de l’acte van destacar els parlaments del Gabriel Rufián, diputat i portaveu d’ERC al Congrés de Madrid, la Mirella Cortés, senadora per ERC i del Francesc Riera, familiar de l’Oriol Junqueres. Tots tres van destacar la important tasca de les seccions locals arreu de la geografia catalana i, en abordar l’1d’Octubre, van recordar als assistents la importància de continuar proactius i orgullosos d’aquesta efemèride, doncs pels catalans res tornarà a ser igual que abans d’aquesta data.

També fou molt esperada la intervenció de l’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament, l’Àdria Mazcuñan, qui repetirà com a candidata a les pròximes eleccions municipals. L’Àdria va aprofitar el seu parlament per a destacar el decisiu paper que els ajuntaments tenen en el procés cap a la independència de Catalunya, assenyalant que amb la commemoració del 25è aniversari d’ERC Sant Fruitós no es pretén recordar amb nostàlgia el passat sinó reflexionar i prendre consciència dels principals actius d’Esquerra i el seu compromís en la transformació de la nostra societat.

Amb el dinar celebrat el passat diumenge Esquerra dóna per finalitzada la commemoració del seu 25è aniversari, el qual s’ha desenvolupat durant aquest 2018 i tingué com a tret de sortida la presentació en format de conferència de la recerca històrica sobre aquest període de la història local feta pel David Ferré a la Biblioteca Pública.

Jesús Valero
Esquerra Sant Fruitós

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com