0 Shares 81 Views

19è Festival Internacional de cine dels Drets Humans a Sucre (Bolívia)

14 de setembre de 2023
81 Views

Del 28 d’agost al 3 de setembre s’ha celebrat a Sucre –Bolívia-  el 19è Festival Internacional de cine dels Drets Humans, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la participació com a jurat del certamen  del navarclí Valentí Oliveras.

El darrer dia, el jurat, a més de proclamar els films premiats d’aquest festival, va fer públic un manifest, que hem traduït i resumit:

MANIFEST PER LA MEMÒRIA I ELS DRETS HUMANS A 50 ANYS EL COP D’ESTAT A XILE

“En un món marcat per la diversitat de cultures, creences i tradicions, els drets humans s’erigeixen com el fonament sobre el qual s’ha de construir una societat justa i equitativa. Els Drets Humans són una crida universal a la dignitat, la igualtat i la justícia per a tots els éssers humans, sense importar-ne l’origen, el gènere, la religió o qualsevol altra característica. En aquest manifest, ens comprometem a posar en relleu la importància dels Drets Humans i la memòria, amb un enfocament especial al Cop Militar de Xile del 1973, com una lliçó fonamental per a la humanitat.

Després de set intensos dies de cinema, on el jurat ha pogut apreciar, més de cinquanta pel·lícules i escoltar, tres conferències i dues trobades relacionades amb la memòria, la veritat contra la impunitat. Cridem l’opinió pública a cuidar aquest espai com a part del patrimoni de l’imaginari social que estem construint cada dia. I felicitem el festival per haver estat reconegut per la Cambra de Senadors de l’Estat Plurinacional de Bolívia, donant compte de la importància de la tasca d’Humberto Mancilla en el lideratge del festival i el projecte de construcció de la Cineteca dels Drets Humans a la ciutat de Sucre, la que donarà un nou gir cultural a la ciutat.

En aquest manifest, declarem la nostra determinació de promoure i defensar els drets humans i la memòria històrica, tot reconeixent que aquestes són les bases d’una societat justa i digna per a tothom. Recordar el cop militar a Xile és un recordatori de la importància d’aquesta causa universal, que ha de ser abraçada i defensada per cadascun de nosaltres.” Sucre, 2 de setembre de 2023.

Martín Trabalik (República Txeca), Raúl Prada (Bolívia), Elizabeth Pérez (Bolívia), Andrés Gautier (Suïssa), Claudio Araya Silva (Bolívia) Analy Fuentes (Bolívia), Valentí Oliveras (Espanya), Nila Heredia (Bolívia), Willy Padilla (Bolívia) i altres.

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach
469 views
469 views

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach

Redacció - 24 de setembre de 2023
Balanç de la Campanya Forestal 2023
61 views
61 views

Balanç de la Campanya Forestal 2023

Comunicació Govern.Cat - 23 de setembre de 2023
Tardor 2023
92 views
92 views

Tardor 2023

Agrupació Astronòmica de Sabadell - 23 de setembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com