0 Shares 469 Views

19è Festival Internacional de cine dels Drets Humans a Sucre (Bolívia)

14 de setembre de 2023
469 Views

Del 28 d’agost al 3 de setembre s’ha celebrat a Sucre –Bolívia-  el 19è Festival Internacional de cine dels Drets Humans, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la participació com a jurat del certamen  del navarclí Valentí Oliveras.

El darrer dia, el jurat, a més de proclamar els films premiats d’aquest festival, va fer públic un manifest, que hem traduït i resumit:

MANIFEST PER LA MEMÒRIA I ELS DRETS HUMANS A 50 ANYS EL COP D’ESTAT A XILE

“En un món marcat per la diversitat de cultures, creences i tradicions, els drets humans s’erigeixen com el fonament sobre el qual s’ha de construir una societat justa i equitativa. Els Drets Humans són una crida universal a la dignitat, la igualtat i la justícia per a tots els éssers humans, sense importar-ne l’origen, el gènere, la religió o qualsevol altra característica. En aquest manifest, ens comprometem a posar en relleu la importància dels Drets Humans i la memòria, amb un enfocament especial al Cop Militar de Xile del 1973, com una lliçó fonamental per a la humanitat.

Després de set intensos dies de cinema, on el jurat ha pogut apreciar, més de cinquanta pel·lícules i escoltar, tres conferències i dues trobades relacionades amb la memòria, la veritat contra la impunitat. Cridem l’opinió pública a cuidar aquest espai com a part del patrimoni de l’imaginari social que estem construint cada dia. I felicitem el festival per haver estat reconegut per la Cambra de Senadors de l’Estat Plurinacional de Bolívia, donant compte de la importància de la tasca d’Humberto Mancilla en el lideratge del festival i el projecte de construcció de la Cineteca dels Drets Humans a la ciutat de Sucre, la que donarà un nou gir cultural a la ciutat.

En aquest manifest, declarem la nostra determinació de promoure i defensar els drets humans i la memòria històrica, tot reconeixent que aquestes són les bases d’una societat justa i digna per a tothom. Recordar el cop militar a Xile és un recordatori de la importància d’aquesta causa universal, que ha de ser abraçada i defensada per cadascun de nosaltres.” Sucre, 2 de setembre de 2023.

Martín Trabalik (República Txeca), Raúl Prada (Bolívia), Elizabeth Pérez (Bolívia), Andrés Gautier (Suïssa), Claudio Araya Silva (Bolívia) Analy Fuentes (Bolívia), Valentí Oliveras (Espanya), Nila Heredia (Bolívia), Willy Padilla (Bolívia) i altres.

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1769 views
1769 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
46 views
46 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
60 views
60 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com