0 Shares 513 Views

116 dies per aprovar el cartipàs

12 d'octubre de 2019
513 Views

Més de 12 reunions dels nostres regidors amb representants del govern municipal, diverses juntes de portaveus i quatre plens infructuosos, en total 116 dies és el que ha calgut per aprovar el cartipàs i constatar la incapacitat de l’actual equip de govern per arribar a un consens.
Després de totes les reunions de negociació i havent aprovat un cartipàs amb només 6 vots a favor (els dels regidors de GFP) i 7 abstencions (de tota l’oposició), seria bo que GFP fes un acte de reflexió, perquè, queda clar, que ningú està content.
Possiblement tot hauria anar millor sense els escrits i declaracions de l’equip de govern, en diferents mitjans d’informació i en xarxes socials que han intoxicat l’ambient, demostrat que no han entès els resultats de les eleccions, que, tot i guanyar, no els van donar la majoria.
Quan un equip de govern es troba en aquesta situació (minoria) ha de saber negociar i ha d’aprendre a ser més humil, sincer i transparent, per la senzilla raó que necessita el suport de la resta de grups.
A aquestes alçades tothom es deu preguntar perquè cap dels tres grups municipals que estan a l’oposició no ha volgut entrar a formar part d’un govern de GFP.
Respecte el Cartipàs, des de Junts per Sant Fruitós, teníem dos objectius principals:
1. Disposar d’eines per tal de tenir coneixement amb suficient antelació de tot allò que resulta important per el municipi (Contractació planejament, romanent), i poder assistir a comissions que fins ara sempre hi han pres part únicament l’equip de govern. L’objectiu era un, la de vetllar perquè les coses es fessin de la millor manera possible i amb la màxima transparència en benefici de tota la ciutadania. Aquest punt finalment s’ha Inclòs dins del nou Cartipàs, fet del qual, ens hi sentim partícips.
2. Pel que fa als sous, la nostra opció, era la congelació dels mateixos (suposava un import total de 160.000 € a l’any), en canvi l’equip de govern amb aquest nou cartipàs se’ls augmenta fins a un cost total de 180.000 € a l’any. Aquest import de 180.000 €, és el que costaven anualment els sous de l’equip de govern la legislatura passada, però amb un regidor més. La diferència entre el que proposàvem i el que s’ha acabat aprovant, suposa un increment mitjà d’un 12,5%, és a dir, un sobrecost de 80.000 € per a tota la legislatura.
De fet, l’acord detalla aquest augment de sous, però les indemnitzacions de l’oposició s’han congelat, fet contradictori.
Des de Junts per Sant Fruitós, tot i aquest tarannà poc encertat de l’equip de govern, continuarem reunint-nos amb tots els partits, per poder arribar a grans acords en els temes fonamentals i buscar sempre una millora en la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.
Aviat arribaran moments importants en una legislatura, com l’aprovació dels Pressupostos i Ordenances, o també del POUM, que l’alcalde va deixar en un calaix la passada legislatura, precisament també per manca d’acord. A Junts per Sant Fruitós ens trobaran sempre a punt per treballar, amb la mà estesa.
Junts per Sant Fruitós treballa i seguirà treballant en positiu, per arribar a amplis consensos, però demanem la mateixa predisposició de l’actual equip de govern.
Junts per Sant Fruitós

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Aprenem tot jugant i experimentant
57 views
57 views

Aprenem tot jugant i experimentant

Llar d'Infants Les Oliveres - 19 d'abril de 2024
No és veritat – Mireia Calafell
74 views
74 views

No és veritat – Mireia Calafell

Francesc Canellas - 19 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com